Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Zlatá tretra 2003 v kategorii Super Grand Prix

30.10.2002 | 17:43

Na základě rozhodnutí IAAF o uspořádání atletických mítinků v roce 2003 bude Zlatá tretra zařazena do kategorie Super Grand Prix, druhé nejvyšší, hned po seriálu Zlaté ligy. Na dnešní tiskové konferenci o tom informoval ředitel mítinku Tomáš Petera.

„Naším cílem je uspořádat mítink v takové kvalitě, abychom potvrdili jeho příslušnost mezi ty, které byly zařazeny do kategorie nejkvalitnějších,“ naznačil základní cíl pořadatelů ředitel mítinku Tomáš Petera. Manažer mítinku Alfons Juck, jehož úkolem je zajistit pro Ostravu účast nejlepších světových atletů, oznámil první jméno, a ne ledajaké: „Poprvé na trati 5 km, při memoriálu Emila Zátopka, poběží v Ostravě Maročan Hicham El Guerrouj.“ Zástupce spolupořádající TK Plus Petr Chytil sdělil novinářům, že díky své kvalitě získává mítink stále více partnerů, kteří se chtějí na jeho pořádání podílet, a tak rozpočet příštího roku, 1 milion Euro, je již prakticky zajištěn.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě