Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Echevarría chce letět opět hodně daleko

18.6.2019 | 13:34

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Kubánský dálkař Juan Miguel Echevarría se podíval na dvě pásky přes doskočiště, které označovaly rozdíl mezi jeho loňským rekordem Zlaté tretry 866 cm a světovým rekordem 895 cm Mike Powella. Pak jen na rovinu přiznal, že devětadvacet centimetrů na této úrovni je opravdu hodně.

Rád by ale samozřejmě ve čtvrtek divákům nabídl skvělou podívanou a třeba i překonání vlastního rekordu. "Sezona je dlouhá a její vrchol je až na podzim na mistrovství světa. Takže teď bych ani nechtěl být v maximální formě. Ale to neznamená, že bych nemohl skočit daleko. Rozhodně bych chtěl překonat výkon 834 cm z mítinku v Rabatu a minimálně se přiblížit výkonu z loňska," řekl o svých ambicích na tretře.

Letos na konci zimní sezony doletěl s nepovolnou sílou větru v Havaně do vzdálenosti 892 cm, což neměl vůbec v plánu. "Byl jsem moc rád, že mi to takhle sedlo. Samotného mě to překvapilo. Ale jak říkám, na světový rekord teď nemyslím, to bude třeba téma před mistrovstvím světa v Dauhá, teď mohu slíbit, že se pokusím přiblížit se a třeba i překonat rekord mítinku v Ostravě," usmíval se.

V závodě na Městském stadionu ve Vítkovicích chtěl změřit síly se svým kamarádem a mistrem světa Luvem Manyongou. Jihoafričan si však poranil kotník právě v Rabatu a omluvil se prostřednictvím novinářů všem fanouškům. "Je mi to líto, vyšetření ukázala, že mám natažené vazy v kotníku, takže to není nic vážného. Skákat v Ostravě však nemohu, budu ale fandit z tribuny. Takový závod si nemohu nechat ujít."

Echavarria tak bude s největší pravděpodobností závodit opravdu jen s měřící technikou. A těší se, že meteorologové slibují na čtvrteční podvečer vysoké teploty. "Třicet stupňů? To by bylo skvělé, to bych se cítil jako u nás doma na Kubě," dodal.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě