Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Kendricks s Walshem si prohlédli Ostravu z výšky

17.6.2019 | 16:42

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Nahnul se přes zábradlí radniční věže v Ostravě a řekl: "To je krása." Mistr světa ve skoku o tyči Američan Sam Kendricks a stejně tak světový šampion ve vrhu koulí Tom Walsh zažili před letošním mítinkem Zlatá tretra vskutku netradiční přivítání.

Náměstkyně primátora pro sport a kulturu Andrea Hoffmannová je seznamovala s městem přímo z nejvyšší radniční věže v České republice. Terasa ve výšce přes sedmdesát metrů Kendricksovi žádný problém nedělala, na tréninku běžně padá do duchny ze šesti metrů. Takže, jakápak závrať. "V Ostravě se mi líbí, vloni jsem tady startoval hned dvakrát a také letos se moc těším. Jsem v dobré formě a chtěl bych se pokusit o výkon roku, takže skočit přes šest metrů," řekl přítomným novinářům.

A podobně optimisticky hovořil i Tom Walsh. V neděli v polském Chorzowě poslal své náčiní do vzdálenosti 22,18 metrů a ve čtvrtek na Městském stadionu ve Vítkovicích by chtěl zaútočit na svůj vlastní rekord mítinku, který je o dva centimetry kratší. "Údajně má být hodně teplo, to já miluji. V průběhu roku mám dvě léta, jedno doma na Novém Zélandu a druhé pak v Evropě. V soutěži bude par skvělých koulařů, včetně Tomáše Staňka. S ním závodím rád, on má podobný styl jako já. Je taky v kruhu rychlý na nohou."

Pohodová atmosféra byla cítit z obou skvělých atletů. V sezoně nepotřebují plnit žádná kriteria směrem k podzimnímu mistrovství světa, jako obhájci titulu mají nominaci jistou. Mohou se soustředit výhradně na správné načasování formy a bavit fanoušky svými výkony. "Život se ziskem titulu nemění, vše běží dál. A obhájit zlato je vždycky velmi těžké. Chci v Ostravě předvést co nejlepší výkon a pobavit diváky. Mám to tady moc rád, hotel je blízko, stadion je skvělý. Máte v Česku spoustu mladých talentovaných sportovců, které chceme motivovat. Proto doufám, že přijde hodně lidí," dodal Sam Kendricks.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě