Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Wlodarczyková se po jedenácti letech dočkala hlavního stadionu

19.6.2019 | 12:32

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Světová rekordmanka Anita Wlodarczyková se po jedenácti letech těší na závod na hlavním stadionu. Dvojnásobná mistryně světa Maria Lasickeneová si chce užít ostravské publikum.

O závodě na hlavním stadionu

Wlodarczyková: Těším se, že budu na Zlaté tretře poprvé házet na hlavním stadionu. Čekala jsem na tuto chvíli jedenáct let. Ano, už po jedenácté zde budu startovat. Na žádném jiném mítinku na světě nemám tolik startů. A na hlavní stadion se těším, mám ráda bouřlivé publikum, i když je pravda, že atmosféra na vedlejším stadionu byla taky výborná.

Lasickeneová: Teď ještě nepřemýšlím o tom, kolik skočím a jaký bude konkrétní výkon. Vím, že do toho musím dát všechno. Už jsem v Ostravě startovala vloni na Kontinentálním poháru a vím, jakou diváci umí vytvořit atmosféru. Budu se snažit připravit co nejlépe a doufám, že to bude hezký závod.

O výkonech roku a rekordech

Wlodarczyková: Vloni jsem na Kontinentálním poháru házela na hlavním stadionu a byla jsem druhá. Ale to byl konec sezony. Teď jsem skvěle připravena, chci vyhrát a hodit nejlepší výkon roku.

Lasickeneová: Světový rekord od toho mého dělí jen tři centimetry. Ale to je pořád ještě hodně. Snažím se nezatěžovat tím svoji mysl, chci se vždy soustředit jen na konkrétní výkon v konkrétním závodě. Jít krok za krokem. Podobné je to i o rekordu mítinku. Závod, to je vždy velká hádanka. Bude záležet na tom, jak se budu cítit, na tom, jak si ve spolupráci s trenérem povedu. Teď o tom nepřemýšlím, závod je až zítra.

O konkurenci

Lasickeneová: Jistě, ono to není lehké, když třeba na výšce 195 centimetrů zůstávám sama v soutěži. Je těžké hledat motivaci, nastavit se na maximální výkon a najít nějaké další síly. Ale je spousta mladých výškařek, které snad brzy dorostou na výkonnost, kdy budou velkými konkurentkami. Pak budou závody zajímavější. 

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě