Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Sprinterka Millerová-Uibová chce atakovat světový rekord na 300m

19.6.2019 | 13:28

Foto: Luděk Šipla (sport-pics.cz)

Shaunae Millerová-Uibová

O rychlých časech

V Ostravě jsem poprvé a moc se těším na závod na 300m dlouhé trati. Je to vždy něco výjimečného. Věřím, že si to užiju a bude to zábava! Doufám ve velmi kvalitní čas a chtěla bych se pokusit atakovat i světový rekord. Třístovka je zajímavá trať, jde především o rychlost, ale přidává se do toho i rychlostní vytrvalost. Už dříve jsem na internetu sledovala, jak se moji mužští kolegové v Ostravě pokoušeli prolomit světové rekordy na této vzdálenosti.

O dalších disciplínách

Miluju čtvrtku, je to moje nejoblíbenější disciplína a nesmírně mě to baví. Možná si v budoucnosti zaběhnu i stovku, ale nyní se chci spíše zaměřit na 200 a 400 metrů. Na mistrovství světa v Dauhá poběžím jen 400m, jelikož by bylo kvůli časovému programu těžké skloubit obě disciplíny. 

O manželství s desetibojařem Maicel Uibo

Můj manžel je skvělý desetibojař. Často spolu trénujeme a celá řada lidí se nás ptá na rychlost a porovnávání se. Je důležité si ale uvědomit, že on není sprinter a musí zvládnout deset disciplín. Jednou bych si určitě ráda zkusila pětiboj či sedmiboj, doma se o tom společně bavíme.

Andre De Grasse

O mítinku

Jsem tu poprvé a slyšel jsem, že je to skvělý mítink s výborným publikem. Těším se, že poběžím obě trati. Cítím se dobře a bude to skvělý test, který mi ukáže, jak jsem na tom. Mezi sprinty se budu snažit uklidnit, trochu se pobavit s trenérem.  

Američan Christian Coleman je skvělý atlet a výborný sprinter, těším se na souboj s ním na dvoustovce. Věřím, že mi pomůže si zaběhnout sezónní maximum. Po Zlaté tretře Ostrava se budu soustředit na kanadský šampionát a další část sezóny. 

O ambicích

Byl jsem zraněný, ale nyní jsem zpátky a cítím se skvěle. Je to rok, kdy se koná mistrovství světa, a těším se na to stejně jako na nadcházející olympijské hry. Změnil jsem trenéra, chtěl jsem zkusit něco nového a zatím nám to s novým koučem funguje velmi dobře.

O sprinterských začátcích

Pamatuji si, že jsem byl malé dítě. Chtěl jsem zkusit něco nového a trenér Tony Sharpe mi řekl, že mám opravdový talent a můžu být jeden z nerychlejších mužů světa. Ukázalo se, že to byla správná cesta. 

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě