Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Mužík: Teď tak porazit Sáncheze...

7.6.2004 | 10:26

Překážkář Jiří Mužík vynechal o víkendu extraligu a chystal se na Zlatou tretru. „Bude to svátek. V Ostravě je kotel lidí, kteří fandí domácím závodníkům,“ říká vicemistr Evropy 2002. „Úroveň mítinku stoupá každý rok, konkurence je velká.“ Velkou výzvou je pro něj Dominikánec Felix Sánchez, jedna z hvězd mítinku.

Je to velká výzva?
Určitě. Dva a půl roku neprohrál, ale tím víc ho všichni chtějí sesadit. Nejlíp, kdyby to vyšlo teď. Loni jsem prohrál jen s ním.

Časem 49,40 vteřiny jste už potvrdil nominaci na olympiádu. Jak rychlý budete v Ostravě?
Loni jsem tam zaběhl 48,63, letos chci být rychlejší. Připravený jsem. A v té konkurenci ani nejde běžet pomalu. Kromě Sáncheze nastoupí také druhý, čtvrtý a pátý z mistrovství světa i nejrychlejší překážkář letošního roku.

Sánchez poběží překážky letos poprvé.
Běhal samé hladké závody a nijak oslnivě. Všichni čekají, jak se ukáže tady.

Jaký máte vztah? Popovídáte si?
Na to, jaká je hvězda, je v pohodě. Překážkáři spolu většinou vycházejí dobře. Jen na startu samozřejmě existuje rivalita.

Jako Sánchez jste zahájil sezonu osmistovkou. Napodobujete ho?
Vůbec. Nevím, jak trénuje. Byla to spíš náhoda, zpestření. Osmistovku jsem zkusil poprvé. Věděl jsem, že budu mít osobák a neznechutí mi to přípravu. (smích)

Prospělo vám, že jste letos vypustil halu?
To se ukáže až během sezony. Hlavní je uspět na olympiádě.

Loni jste v Ostravě běžel s vlasy spletenými do copánků. Co letos?
Holka, která mi je dělala, se odstěhovala do Itálie. Tak jsem si vlasy nechal zkrátit a zarovnat, abych nemusel tahat takovou hřívu.

iDNES - bb

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě