Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Překážkář Sánchez chce pokračovat bez porážky

8.6.2004 | 09:56

Felix Sánchez si drží neuvěřitelnou bilanci a v běhu na 400 metrů překážek už tři roky neprohrál. Letos sice ještě pod širým nebem nestartoval, ale v Ostravě je jasným favoritem.. Soupeřem mu chce být Jiří Mužík. "Před vlastním publikem bude mít určitě větší motivaci," tušil Sánchez.

Sportovec z Dominikánské republiky který letos vše podřídí jedinému - úspěchu na olympiádě. "Když budu prohrávat na dalších mítincích, nic se nestane, pokud si to vynahradím na olympijských hrách. Světová špička se ale stále více vyrovnává a rok od roku je těžší v takové konkurenci obstát," řekl Sánchez.

Mistr světa z Paříže si nemyslí, že by se slavný překážkář Edwin Moses mohl v 48 letech vrátit. Američan ve své době neprohrál deset let.

"Ale z toho dva roky nezávodil kvůli zranění, které také jeho kariéru ukončilo. Myslím si, že to není v jeho věku hlavně kvůli zdraví reálné," komentoval Mosesova slova z minulého týdne.

Sánchezovi již do Ostravy dorazila ztracená zavazadla, má prý i troje náhradní baterky do svítícího náramku, s nímž od OH v Sydney běhá. "Kdyby se mi vybily," vysvětlil s úsměvem běžec, který loni s Mužíkem absolvoval čestné kolečko.

"Když se podaří pořádný výkon, proč ne?" usmíval se Mužík. "Jednou to přijde, jednou ho někdo porazí," tušil Mužík.

iDNES

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě