Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Usain Bolt se akreditoval na Zlatou tretru. Jako první z atletů

25.6.2017 | 16:09

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Je zvyklý být první. Nejen na dráze. Na letošní mítink Zlatá tretra Ostrava přiletěl legendární jamajský sprinter Usain Bolt v neděli odpoledne a jeho jméno se v seznamu akreditovaných sportovců objevilo jako první. Fanoušci atletiky přitom vůbec nepochybují o tom, že ve středu na závěr programu proletí cílem stometrové trati opět jako první.

Ve chvíli, kdy organizátoři oznámili, že největší hvězda současné atletiky potvrdila start na 56. ročníku mítinku, byly během pár hodin vyprodány všechny zbývající vstupenky a zásadně stoupl také zájem zahraničních novinářů. Celý atletický svět ví, že Usain Bolt se letos loučí se svojí bohatou kariérou, a jedním z podniků, kde ho fanoušci uvidí naživo, je právě Zlatá tretra Ostrava. "Zlatá tretra Ostrava byla vždy jeden z prvních mítinků, které jsem si dával do plánu, a tak jsme rád, že i letos poběžím. Byl to první mezinárodní mítink v Evropě, kam mě jako juniora pozvali na start, a tak se hodí, abych i při zakončení kariéry Ostravu navštívil. Fanoušci v České republice mě vždy skvěle vítají," okomentoval Usain Bolt své rozhodnutí zúčastnit se letošního ročníku.

Po příletu na Mezinárodní letiště Leoše Janáčka se s typickým úsměvem podíval k obloze a dal jasně najevo, že se mu slunečné počasí na severu Moravy zamlouvá. "Přiznám se, že jsem se na předpověď počasí nedíval. Ale je teplo, takže to je dobře. Moc se za závod těším," řekl a dodal: "Uvažoval jsem, že si pro diváky v Ostravě připravím něco speciálního, ale zatím nic víc neprozradím."

Osminásobný olympijský vítěz a světový rekordman na stovce i dvoustovce se 28. června divákům představí v běhu na 100 metrů. Jeho největšími soupeři by měli být Andrew Fisher z Bahrajnu nebo Unier Pérez z Kuby. Ale jak fanoušci na Městském stadionu ve Vítkovicích už mnohokrát viděli, Boltovým jediným reálným soupeřem většinou bývá pouze časomíra.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě