Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Bolt: V Ostravě nejsem naposled

26.6.2017 | 16:35

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Už po deváté se Usain Bolt představí na Zlaté tretře v Ostravě. Ještě než ve středu prolétne stometrovou trať na atletickém stadionu, setkal se s novináři. Na tiskové konferenci se rozpovídal například o tom, proč se vždy rád vrací na ostravský mítink, co plánuje po ukončení kariéry či zda by si uměl představit vlastní televizní show. O čem dalším si s novináři popovídal?

O mítinku Zlatá tretra Ostrava…

Vždy je tady plný stadion fanoušků, nezáleží na počasí, pokaždé je tu plno. Podpora fanoušků je pro mě hodně důležitá. Jsem rád, že jsem se mohl vrátit, je to můj oblíbený mítink a je to skvělý pocit tu zase být. Znám to tu dobře, znám dokonce i svůj pokoj. Pamatuji si, že když jsem tu startoval poprvé, byla tu zima. Teď jsem vlastně celkem v šoku, jaké je tu teplo. Asi jsem s sebou přivezl trochu sluníčka z Jamajky.

O výběru mítinku pro poslední sezónu

Bylo opravdu těžké vybrat si mítinky, na kterých chci závodit. Obzvlášť proto, že většina mítinků je po světovém šampionátu. Loni jsem řekl pořadatelům Zlaté tretry Ostrava, ať naplánují mítink ve správný čas, abych se zde mohl naposledy proběhnout. Chci si užít každý mítink, na který před koncem kariéry vkráčím, každý podpis, který rozdám, i každý moment focení se s fanoušky… Bude to emotivní sezóna, každý mítink bude velmi speciální, protože pro mě bude poslední. Vždyť i tady v Ostravě mám naposledy šanci získat trofej, kterou jsem si tolik oblíbil. Každou křišťálovou tretru, kterou jsem tu získal, mám vystavenou doma.

O ukončení kariéry

Nemám žádné pochybnosti o svém rozhodnutí. Byla to skvělá kariéra a já si užil každý její okamžik, všechny pády i úspěchy. Jsem za to šťastný. Těším se na to, že se po kariéře budu moct dívat na mladou nadcházející generaci. Vidím velký potenciál v jamajských sprinterech, budu sledovat, kdo bude další světový šampión. Můj trenér se mě snaží přemluvit, abych se stal také koučem, zatím se mu to ale nepodařilo  Na atletickém ovále mě ale i tak uvidíte často.

O možnosti mít vlastní televizní show

Nemyslím si, že bych chtěl mít vlastní show. Baví mě interakce s fanoušky a užívám si dělat pro ně show. Jinak mě ale televize moc neláká, takže vlastní televizní pořad by asi nebyl nic pro mě. Zatím jsem ale moc nepřemýšlel o tom, co budu dělat po skončení kariéry, teď se soustředím na sezónu. A co bude potom? To se uvidí.

O tom, co mu bude po skončení kariéry nejvíce chybět

Fanoušci a závodění, v tom mám jasno!

O nadcházejícím mistrovství světa

Že bych měl končit porážkou? Vlastně mě ta myšlenka o porážce ani neprobleskla hlavou. S mým koučem vždy najdeme cestu, jak zvítězit, takže nad tím nepřemýšlím.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě