Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Farah: V Ostravě poběžím naposledy 10 km na mítinku

27.6.2017 | 13:31

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Čtyřnásobný olympijský šampion Mo Farah se chystá na svůj poslední závod na 10 kilometrů na mítinku. Před tím, než se s touto tratí rozloučí, popovídal si s novináři na tiskové konferenci o Emilu Zátopkovi i o vzpomínkách na Ostravu.

O Emilu Zátopkovi

Vypadá to jednoduše, ale jednoduché to rozhodně není. Vyhrát dvě disciplíny během jedné olympiády je těžké a vyhrát tři medaile je úžasné.

O mítinku

Byla to krásná cesta, závodit na dráze, běhat kratší a kratší časy, připravovat se na finále. Ale je čas posunout se dál. Dráha mi změnila život, ale musím se teď soustředit na maraton, abych se vyrovnal nejlepším maratoncům. Doufám, že se s dráhou seriózně rozloučím.

O vzpomínkách na Ostravu 2008

Abych byl upřímný, moc věcí si nepamatuji. Někdy mám problémy vzpomenout si na to, co bylo včera. Nebyl to pro mě dobrý závod a na špatné závody se snažím moc nevzpomínat.

O kariéře

Každý rok je náročnější, každým dnem je to větší výzva. Nikdo vám nic nedá zadarmo. Musím věřit sám v sebe, ve své zkušenosti a že to mohu dokázat. Pokud to v Londýně půjde dobře, už mě na dráze neuvidíte. Možná na pár mítincích, kde budu běžet 5 nebo 10km. Bylo by krásné ještě zaběhnou rekord na 10km, ale myslím, že momentálně jsem od něho daleko.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě