Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Koulařský sektor očekává souboj titánů

11.6.2018 | 16:18

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Na letošní atletický mítink do Ostravy se sjíždí světová koulařská elita. Dva nejlepší muži světových tabulek Novozélanďan Tomas Walsh a Američan Ryan Crouser se už dnes setkali na vítkovickém stadionu a spolu s českou vrhačskou jedničkou Tomášem Staňkem si prohlédli koulařský kruh. Zároveň si tak trochu netradičně se čtyř kilogramovými koulemi zahráli pétanque. S novináři se pak rozpovídali o nadcházejícím mítinku či o vzájemném přátelství. Přečtěte si, co zástupcům médií řekli…

O nadcházejícím závodu v Ostravě

Walsh: Bude to skvělá soutěž, troufám si říct, že jedna z nejlepších v tomto roce. Kromě tří koulařů vrhli ve startovním poli letos všichni za 21.95 metrů. Samozřejmě budu chtít vyhrát.

Crouser: Bude to rozhodně zábava. Vždycky se s Tomem (Walshem) přeme, kdo bude lepší, a tak se na ten mítink vážně těším. Letos se mi už podařilo přiblížit se k osobáku, takže ho tady budu chtít zlepšit.

Staněk: Bude to těžký závod. Hned šest koulařů, kteří nastoupí, mají přes 22 metrů, to je neskutečná statistika. Mě tuhle sezónu trápí tříslo a zatím se tak trochu hledám. Moje letošní maximum je pod hranicí 21 metrů, kvůli zranění ale i tady budu muset být trpělivý a neuspěchat to.

O vzájemné rivalitě

Crouser: Hodně se s Tomem (Walshem) navzájem hecujeme. Je to pro mě motivace i v tréninkovém období, kdy se zrovna nepotkáváme na závodech.

Walsh: Baví nás se navzájem posouvat a porážet. Ale ve středu ten závod nebude jen o nás, je tady celá řada velmi kvalitních koulařů. Jsem rád, že v koulařském sektoru nejsem s Američany jako Novozélanďan jenom já. Spolu s námi bude soupeřit i Tomáš Staněk nebo třeba závodníci z Polska. Pro sport je tahle různorodost hodně důležitá.

O vzájemném přátelství

Crouser: Společně se s Tomem (Walshem) vždy dobře bavíme. Trávíme spoustu času na stejných místech. Pro mě není zábava vysedávat jen sám na hotelu, takže trávíme čas společně. Děláme si ze sebe často srandu a občas na sebe vymyslíme i nějaký ten „prank“. Například dneska jsem na oběd přišel v bílém tričku s tím, že v něm jdu potom na tiskovou konferenci, a tak mě postříkal kečupem. (smích)

Walsh: Máme podobné zájmy, vychutnáváme si vzájemně dobré pivo i jídlo. S Ryanem jsme dobří kamarádi.

O golfu a pivu

Walsh: Byli jsme si včera s Ryanem Whitingem zahrát golf a bylo to super. V půlce jsme kvůli bouřce museli přestat, ale i tak vím, že bych ho lehce porazil. (smích) Pivo mám moc rád, zatím jsem ještě neměl příležitost nějaké pravé české ochutnat. Těším se ale, že si s kluky po závodu společně jedno dáme.

Staněk: Co se týče popíjení piva před závodem, tak v tom jsem celkem striktní. Přeci jen jsem měl už těch svalových zranění celkem dost. Určitě se ale s kluky rád napiju po mítinku a nějaké dobré české pivo jim také doporučím.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě