Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Šebrle vyhrál na Zlaté tretře exhibiční trojboj

10.6.2005 | 01:32

Navzdory vytrvalému dešti zaplněné hlediště vítkovického stadionu sledovalo v akci i olympijského vítěze v desetiboji Romana Šebrleho. Světový rekordman vyhrál na Zlaté tretře exhibiční trojboj ziskem 2615 bodů. Vyhrál běh na 110 metrů překážek a skok do dálky, jen ve vrhu koulí nestačil na Rusa Alexandra Pogorelova.

"Na výkonech bylo znát, že je brzy po desetiboji v Götzisu," říkal jakoby na omluvu Šebrle. Naopak na počasí si nestěžoval: "Nechal jsem se namasírovat hřejivkou a ještě teď mi je teplo."

Čas 14,35 vynesl českému desetibojaři na překážkách 930 bodů a před dálkou měl náskok 18 bodů před Rusem Alexandrem Pogorelovem.

Ten zvládl krátké plůtky za 14,49 vt. a nechal za sebou Šebrleho tréninkového partnera, Maďara Attilu Zsivócského. Čtvrtým účastníkem trojboje byl Polák Michal Modelski.

Pořadí se nezměnilo ani po dálce. Šebrle skočil průměrných 728 cm, ani tak ale nenašel přemožitele.

Závěrečný vrh koulí vyšel nejlépe Alexandru Pogorelovovi, který ve druhé sérii hodil 15,39 metru. Šebrle za ním zaostal o 15 centimetrů. Celkové pořadí, které vykrastalizovalo už po první disciplíně, se už ale neměnilo.

"Byl to hezký závod, určitě má svoji budoucnost," pochvaloval si nakonec exhibiční soutěz její vítěz. "Snad se na příští rok podaří sehnat ještě kvalitnější konkurenci."

Trojboji dává Šebrle přednost před měřením sil se specialisty. "Určitě to je pro mě lepší."

Ač soutěžil v domácím prostředí před českým publikem, tři disciplíny podle svého gusta si do soutěže nevybíral. "Ptali se mě, v čem by se mělo soutěžit, ale nechtěl jsem to ovlivňovat. Takže rozhodli sami pořadatelé," řekl Šebrle.

iDNES

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě