Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Kašpárková: Byla to moje poslední Tretra

13.6.2005 | 18:19

Výkonem 13,68 metru a třetím místem se ve čtvrtek rozloučila se Zlatou tretrou trojskokanka Šárka Kašpárková. „Je to moje poslední Zlatá tretra. Vážně,“ prohlásila někdejší mistryně světa a bronzová olympionička. V závodě obsadila třetí místo za vítěznou Slovenkou Velďákovou a svojí krajankou Darmovzalová.

Vaše rozhodnutí ukončit letos kariéru už nic nezmění?
Ne. Kdybych byla úplně zdravá, ráda bych skákala klidně do padesáti let, protože mě atletika baví. Tělo se však už bouří, jeho opotřebování je veliké. V mém věku a po tolika letech vrcholového sportu člověk neví ne dne, ale minuty, jestli se mu něco nestane. Je to obrovský stres a ten už pomalu přestávám zvládat.

Co pro vás Tretra znamená?
Hlavně jsem moc ráda, že takový závod v Česku je, že můžeme závodit před domácím publikem. Jezdila jsem sem už jako žákyně, když jsem v Havířově chodila na sportovní školu. Když byla Tretra, vždycky jsme dostaly volné lístky a jezdily jsme se sem dívat. Už tehdy byl pro mne sen jednou na Tretře startovat.

A to se vám splnilo.
To jsem moc ráda i kvůli báječné atmosféře, která vždy na vítkovickém stadionu panovala. Je vidět, že lidé tady na atletiku chodí, že jí rozumějí.

Váš trojskok tentokrát nebyl v hlavním programu. Nemrzí vás to?
V dobách, kdy jsem byla na vrcholu, byl trojskok pokaždé v hlavním programu. Dnes sice ne, jenže závod začínal v době, kdy už lidé byli na stadionu, takže jejich podporu jsem cítila.

iDNES

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě