Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Tretru ozdobí skvělé překážkářky

21.5.2006 | 01:51

Startovní listina mítinku Zlatá tretra v Ostravě (30. května) je bohatší o další medailistky z vrcholných akcí. Jednou z hvězd největšího českého mítinku bude vicemistryně světa v běhu na 100 metrů překážek Deloreen Ennisová-Londonová z Jamajky. Čtvrtku překážek absolvuje Američanka Sheena Johnsonová.

Deloreen Ennisová-Londonová, vítězka pátečního mítinku v Dauhá, by měla společně s halovou mistryní světa Derval O´Rourkovou z Irska útočit na rekord mítinku 12,65 sekundy.

Hlavními soupeřkami Američanky Sheeny Johnsonové, čtvrté z olympijských her v Aténách, budou v závodu na 400 metrů překážek krajanky Lashinda Demusová a Sandra Gloverová. I v této disciplíně se očekává překonání rekordu mítinku, který má hodnotu 53,87 s.

Kvalitní obsazení bude mít také mužský závod na 400 metrů překážek, jehož hlavní hvězdu oznámí organizátoři později. Novým jistým účastníkem běhu je dvacetiletý talent Louis van Zyl z Jihoafrické republiky.

Stometrový sprint poběží mimo jiné i Debbie Fergusonová z Baham.

ČTK, iDNES

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě