Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Zlatá tretra bude k vidění na internetu

26.5.2006 | 20:22

P r a h a - Zlatá tretra, podnik World Athletics Tour, opět povýšil. Poprvé v pětačtyřicetileté historii mítinku bude přímý přenos z něj živě vysílán na internetu! Vysílací práva na přenos z mítinku, který se v Ostravě koná 30. května, získala od organizátorů americká televizní společnost WCSN.

Fanouškům nabídne dvouhodinový přenos plný hvězd.

Loučit se bude mílař Hicham El Guerrouj a oštěpař Jan Železný, po götziském klání se v exhibici představí desetibojaři Roman Šebrle a Bryan Clay, předvedou se překážkáži Terrence Trammell a Bershawn Jackson nebo diskařky Věra Cechlová-Pospíšilová a Natalia Sadovová.

Excelentní bude pondělní kladivářský "předprogram". Kromě olympijské vítězky ze Sydney 2000 Polky Kamily Skolimowské se na vedlejší ploše Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích představí také dvojnásobná mistryně světa Yipsi Morenová a její krajanka, bronzová z olympijských Atén Yunaika Crawfordová.

Pokus o první čas pod 7:40 min v běhu na 3000 metrů na Českém území se v Memoriálu EMila Zátopka pokusí kromě jiných Keňané Boniface Songok a Shadrack Korir, "ostravský" vodič Kenenisy Bekeleho při světovém rkeordu v běhu na 10 000 metrů. K favoritům běhu se řadí také držitel asijského rekordu Jamal Bilal Salem z Kataru (předtím známý jako Keňan Thomas Kipkemboi).

Jejich souboj s časomírou odvysílá i stanice WCSN - na stránce www.wcsn.com.

iDNES

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě