Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Stadión pro Tretru připraví v půli května

16.2.2007 | 16:48

OSTRAVA - Pořádně napilno budou mít letos při přípravách atletického mítinku Zlatá tretra pořadatelé z SSK Vítkovice. Přestože se významná akce uskuteční v Ostravě později než v minulých letech a světová atletická esa si zazávodí na zdejším tartanu až 27. června, je nutné mít stadion připraven už v půli května.

„Důvod je jednoduchý. O prázdninách se bude u nás konat také mistrovství světa kadetů do sedmnácti let a zástupci atletické federace se přiletí podívat, zda je stadion včas nachystaný,“ uvedl Oldřich Zvolánek z atletického klubu SSK Vítkovice. Podle jeho informací by mohli pozorovatelé atletické federace dorazit 15. května. „Není to pro nás nic komplikovaného, náš stadion chystáme na Zlatou tretru, takže budeme hotovi,“ usmál se.

A co se proti loňskému roku na Městském stadionu ve Vítkovicích změnilo? „Spokojeni budou hlavně diváci, protože v přistavěné budově vyrostlo nové sociální zázemí s toaletami a bufetem, což by mělo zvýšit komfort všech návštěvníků akcí na stadionu. Atleti pak zcela určitě ocení nové čtyři šatny, čímž už se dostáváme na vyhovující počet kabin,“ usmál se Zvolánek. Podle něj budou obě atletické akce ve Vítkovicích úzce propojené.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě