Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Největší atletické hvězdy Zlaté tretry se představily v ostravském hotelu Atom

26.6.2007 | 18:01

Největší atletické hvězdy 46. ročníku Zlaté tretry se představili na tiskové konferenci v hotelu Atom. Mezi největší hvězdy mítinku.patří Felix Sánchez, Bershawn Jackson, Michelle Perryová, Meseret Defarová, Jelena Isibajevova a Haille Gebrselassie. Jackson prozradil, že si na Sáncheze na 400m překážek věří. Michelle Perryovase se bude snažit vynahradit zklamání z mistrovství USA. Meseret Defarová je ve skvělé kondici a doufá v podporu fanoušků. Jelena Isibajevova udělá vše proto, aby zdolala hranici 5 metrů. Haille Gebrselassie věří, že se mu podaří v hodinovce zaběhnout alespoň 53 kol. Co více na sebe prozradili na tiskové konferenci?

Felix Sánchez

Se Zlatou tretrou mám zkušenosti, jsem tu poprvé od roku 2000. Po zranění z roku 2004 jsem zpět a myslím si, že jsem na vrcholu. V současné době je moji největší výhodou hodně silná technika. Ostatní závodníci mají také dobrou techniku, ale já ji mám nejlepší.

Bershawn Jackson

V mém kariéře počasí nikdy nehrálo velkou roli. I ve velmi špatném počasí dokážu zaběhnout čas pod 50 sekund. Doufám, že Felixe porazím a zlepším jeho rekord mítinku.

Michelle Perryová

Myslím si, že to pro mě bude skvělá sezóna. Jsem trošku naštvaná z mistrovství v USA, kde jsem nevyhrála. Měla jsem špatný start. A potom jsem už soupeřky nedohonila. Byl to nejhorší závod můj kariéry za poslední dva roky. Zklamání z mistrovství z USA se vynasnažím se to v Ostravě vynahradit. Bohužel se mi ztratily zavazadla. Teď mám na sobě jen své džíny a na pokoji své tretry.

Jelena Isinbajevová

„Mám skvělou náladu. Cítím se dobře. Jsem tu po třech letech a jsem tu ráda. Včera jsem byla unavená, ale dneska to je už v pořádku. Velmi pěkně mě přivítali včera na letišti. Organizátoři se strašně snaží, dělají pro mě opravdu všechno. Doufám, že to oplatím ,tím že překonám světový rekord.Udělám pro to všechno. Zdolat 5 metrů, je těžká věc, ale je to hlavně psychologická otázka. Za poslední dva roky jsem pět metrů neskočila. Bylo to asi pro velké změny v mém životě, změnila jsem bydliště i trenéra. Byla bych ráda, kdyby další rekord po delší době padl tady v Ostravě. V současné době nejsem na prvním místě světových tabulkách, což je pro mě velkou motivací. Zapracovala jsem na své technice, takže doufám, že mě to vyhoupne nahoru. Mám s sebou i oblíbené teplé ponožky.

Meseret Defarová

Od mítinku v Oslo se stále cítím ve skvělé kondici, i když nevím, jestli je možné překonat světový rekord za tak krátkou dobu znovu. Věřím, že mě fanoušci v Ostravě podpoří, alespoň tak, jak moji etiopští krajané v Oslo. O rekord se v každém případě budu snažit, ale nebude to jednoduché. Část peněz za světový rekord z Oslo věnuji pro děti postižené HIV v Etiopii.

Haille Gebrselassie

Ostrava je výjimečné místo. Světový rekord v hodinovce tu má tradici, díky Emilu Zátopkovi. Pro pokoření rekordu jsou pro mě velmi důležití diváci. A ti jsou tady velmi dobří, což dokázali v předchozích ročnících. Příprava na hodinovku je velmi náročná. Musí se kombinovat rychlost a vytrvalost. Připravoval jsem se v terénu i na dráze. Hodinovka bude pro mě osobním testem. Věřím, že se mi podaří zaběhnout alespoň 53 kol. Cítím se, že na to opravdu mám, přijel jsem si na Zlatou tretru pro rekord. Poprvé jsem běžel hodinovku v roce 2002, byla to má první soutěž po operaci, a musel jsem vzdát pro křeče po 39 minutách. Hodně se mě ptáte, jak je možné, že se stále tak usmívám a mám dobrou náladu? Říkám, sport je pro mě zábava a vy jste tady, abyste viděli legraci, ne?

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě