Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Warholm na 400 m a 8 duelov

2.5.2019 | 22:37

Foto: Zlatá tretra

Beh mužov na 400 m bude výnimočný (Memoriál I. Gyulaie) aj preto, že jedinú hladkú štvorstovku sezóny v silnej konkurencii pobeží čerstvý halový majster Európy a prekážkarsky majster světa Karsten Warholm z Nórska. Vonku má zatiaľ 44.87 a v marci v Glasgowe na halových ME vyrovnal dlhoročný európsky rekord Nemca Schonlebeho 45.05.  Před tretrou ho čakajú dva ostré prekážkárske štarty v Štokholme a v Oslo na Diamantovej lige a potom ostravská hladká. Netají sa ambíciou atakovať aj letný Schonlebeho európsky rekord rekord 44.33 z roku 1987.

Ako pozvánku na zakúpenie vstupeniek a divácku lahůdku organizátori skompletizovali 8 duelov Tretry 2019:

Koule muži: mistr sveta Tom Walsh vs olympijsky vitez Ryan Crouser - priblizia sa k svetovemu rekordu? A jak obstojí Tomáš Staněk.

Dálka muži: mistr sveta Luvo Manyonga vs lonský vítez Kubánec Juan Miguel Echevarria- Myslí na 870, Radek Juška nebude chybet.

Oštep ženy: nejlepší česká atletka 2018 Nikola Ogrodniková vs azijská rekordérka a šampionka, aktuální líderka tabuliek, Lyu Huihui z Číny. Jak obstojí domácí závodnice, útok na rekord mítingu 67.78.

Oštep muži: mistr světa Johannes Vetter vs nejlepší muž ze skupiny reditele mitingu Jakub Vadlejch. Čekáme na třetího 90-metrového oštepaře historie Tretry.

Tyč muži: mistr světa Sam Kendricks vs hvezda od sousedu Piotr Lisek. Tretra šest metru jeste nikdy nevidela.

100 m muži: Američan Ronnie Baker vs Ázijský rekordér Su Bing Tian z Číny. Osobni rekordy 9.85 a 9.91. Ostravská dráha je rychlá, rekord mitingu 9.83 bude na spadnutí.

300 m ženy (Memoriál J. Slaniny): Shaunae Millerová-Uibová proti svetovemu rekordu 35.30. Bahamská olympijská vitězka bežela letos nejrychlejší dubnovou čtyřstovku historie 49.05, s mezicasem 35.8. Rekord je na spadnuti.

Výška ženy: Maria Lasitskieneová proti rekordu mítingu 205.
V kariere raz skocila 206, raz 205 a patkrat 204. Ak k tomu pridame super publikum tak preco nie. 

Ďalšie duely budú ešte oznámené, najma v behoch na 200 m a 400 m.

VSTUPENKY

Vstupenky jsou v prodeji od prosince v síti Ticketstream v jednotné ceně 200 korun.

Pro děti do 15 roků, pro atletické kluby a školní autobusy je připraveno snížené vstupné. Organizátoři plánují ve spolupráci s Českými drahami zvláštní vlakové spojení po skončení mítinku. Bude posíleno autobusové spojení ze stadionu. S ohledem na vzdálené fanoušky a děti a mládež v ochozech byl začátek hlavního programu posunut již na 17:30, s očekávaným koncem do 20 hodin.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě