Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Kde proběhne Zlatá tretra 2010?

12.3.2008 | 23:17

Šárka BEDNÁŘOVÁ, moderátorka

Kde proběhne Zlatá tretra 2010, tak na tuto otázku hledají odpověď organizátoři věhlasného atletického meetingu. Zatím se vždy konal na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích. Atletický areál ale nutně potřebuje rozsáhlou opravu, a tak se prestižní atletický závod v roce 2010 pravděpodobně přestěhuje do jiného města.

Kristina STAŠKIVOVÁ, redaktorka

Atletické hvězdy, realizační týmy a dychtiví novináři, těm všem nabízel potřebné zázemí vítkovický stadion a Ostrava. V roce 2010 bude vše jinak. Stadion čeká rekonstrukce a tretru nový domov. Kde to ale bude, zatím není jasné.

Zdeněk TREJBAL, náměstek primátora města Ostravy

Město Ostrava je hrdé na Zlatou tretru, to znamená že možná že to bude sponzorovat, i když to bude v jiným městě, ale bylo by rádo, aby to neodešlo z Ostravy daleko, proto jsem kdysi zmínil Třinec.

Věra PALKOVSKÁ, starostka města Třince /Osobnosti pro Třinec/

Město udělá vše proto, aby v roce 2010 Zlatá tretra, pokud bude v Třinci, aby byla důstojná.

Kristina STAŠKIVOVÁ, redaktorka

Jestli třinecký stadion splňuje veškeré podmínky, to ještě budou muset její organizátoři konzultovat i s Mezinárodní atletickou federací. Jednoroční hostování meetingu zatím ale Třinec jistý nemá.

Alfons JUCK, sportovní manažer, Zlatá tretra

Třinec je nejlepší i proto, že je nejbližší, ale i proto, že tam vloni se konala mistrovství České republiky, které byly úspěšné, a stadion prošel modernizací, takže splní jisté parametry. Samozřejmě některé věci by se musely ještě zřejmě upravovat na statut, řekněme, Grand Prix.

Oldřich ZVOLÁNEK, SSK Vítkovice, výkonný ředitel

Zejména se musí udělat rozcvičovací plochy pro všechny atlety.

Kristina STAŠKIVOVÁ, redaktorka

Ale ani to nevypadá na neřešitelný problém. Jako provizorní tréninková plocha by totiž mělo sloužit fotbalové hřiště v těsném sousedství atletického stadionu. Navíc se ještě letos výrazně změní dopravní dostupnost Třince. V létě by se měl dokončit obchvat Českého Těšína a do konce roku mimoúrovňové křížení mezi oběma městy. O tom, kde by se měla Zlatá tretra konat v roce 2010, by se měl organizační výbor definitivně rozhodnout do konce letošního roku.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě