Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Wariner poběží třístovku

23.5.2008 | 00:42

Ostrava - Příznivci atletiky uvidí 12. června na Zlaté tretře v Ostravě i nezvyklou disciplínu, běh mužů na 300 metrů.

A jeho hvězdou bude mistr světa a olympijský vítěz Jeremy Wariner. "V nohách bude mít po Berlíně a Oslu v rámci Zlaté ligy, kde je favoritem na celkový triumf, dvě náročné čtyřstovky," upozornil manažer Tretry Alfonz Juck.

"Další už před olympijskou kvalifikací amerických atletů nechtěl absolvovat, a tak jsme se dohodli na třístovce."

A zajímavostí je, že Wariner by chtěl v Ostravě zaútočit na světový rekord svého manažera Michaela Johnsona, který má hodnotu 30,85 vteřiny. Pokud Jeremy Wariner rekord překoná, získá prémii 15 000 dolarů.

"Už se těším na svou první samostatnou třístovku," vzkázal Wariner prostřednictvím manažera Jucka. "Jsem připravený zaběhnout kvalitní čas a bude to také skvělý způsob přípravy na naši náročnou olympijskou kvalifikaci."

Zařazení běhu na 300 metrů jen zvýraznilo záměr pořadatelů, aby letošní Tretra byla sprinterským mítinkem. Z mužů poběží 100 metrů Derrick Atkins, 110 metrů překážek Dayron Robles a Terrence Trammell, 200 m Usain Bolt a 400 m Tyler Christopher, z žen pak 400 m Christine Ohuruoguová a 100 metrů překážek halová mistryně světa Lolo Jonesová.

Mladá fronta DNES - severni Morava a Slezsko

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě