Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Atkins zná českou čokoládu

9.6.2008 | 16:00

Před prvním startem na mítinku Zlatá tretra v Ostravě měl Derrick Atkins opravdu zajímavé informace o České republice. „Znám vaši čokoládu s oříšky. A mám ji velmi rád! Díky českým přátelům ze školy,“ přiznal bahamský atlet.

V Ostravě si ji vicemistr světa v běhu na 100 m dopřeje pravděpodobně až po čtvrtečním závodě, v němž se od něj očekává útok na hranici 10 vteřin. Dosud se na českém území běžela pouze jediná stovka pod 10 vteřin - když Asafa Powell v roce 2005 zaběhl v dešti a chladném počasí na Zlaté tretře čas 9,85 s. Atkinsův osobní rekord z loňského světového šampionátu v Ósace má hodnotu 9,91 s.

„Slyšel jsem o vašem skvělém publiku, kterému bych moc rád předvedl výkon pod 10 vteřin, což by bylo dobrým znamením v mojí přípravě na olympijské hry,“ uvedl Derrick Atkins na pondělním setkání s novináři. Co ještě řekl?

O tom, že světový rekordman v běhu na 100 m Usain Bolt nastoupí na start běhu na 200 m, a ne na 100 m

Ale na můj výkon by jeho start stejně neměl vliv. Ale jeho světový rekord je opravdu mimořádný čas, měl velké štěstí na podmínky a předvedl skvělý výkon.

O letošních prioritách

Potřebuji být v první trojce na bahamské kvalifikaci a zaběhnout olympijský limit. Tak kvalitně obsazený mítink, jako bude v e čtvrtek v Ostravě, je velmi důležitý pro přípravu na kvalifikaci.

O neustále se zvyšujícím počtu rychlých časů v posledním období

Celkovou změnou doby - tréninkem, změnou techniky, přístupem k modernějšímu přístupu.

Carl Lewis při nedávné návštěvě Prahy řekl, že neexistuje hranice lidských možností a stovka se může jednou běhat třeba za dvě vteřiny. Co říká na tento názor?

Limity ve sportu neexistují a souhlasí Lewisem, nynější časy se dříve také neočekávali.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě