Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Jonesová chce další křišťálovou tretru

9.6.2008 | 16:04

Sprinterský mítink anebo mítink snů – takové jsou přívlastky, které dostává letošní Zlatá tretra. Jednou z jejich hvězd bude i halová mistryně světa v běhu na 60 m překážek Lolo Jonesová.

Americká atletka přijela do Ostravy s jednoznačným cílem: „Chci další Tretru. Křišťálová trofej, kterou už doma mám, je opravdu nádherná. Moc ráda bych k ní přidala další,“ řekla šestadvacetiletá překážkářka, od které očekávají organizátoři útork na rekord mítinku – čas 12,65 s, který v Ostravě už zaběhly Grazyna Rabstynová (1980) i Brigitte Fosterová (2003).

„Pro mě je start na Zlaté tretře opravdu moc důležitý, je to jakási generálka na americkou olympijskou kvalifikaci, která nebude jednoduchá,“ dodala.

Co plánuje stihnout do čtvrtečního mítinku?

Bude studovat záznamy ze svých běhů a snažit se vylepšit svůj běh před olympijskou kvalifikací.

Co ví o České republice a Ostravě?

Moc toho o Ostravě nevím, protože při mém předchozím startu byla zima a pršelo, takže jsem prakticky nevycházela z hotelu. Tentokrát by se ale ráda trochu podívala po okolí.

Je v jejich silách překonat rekord mítinku – čas 12,65 s?

Cítím se silná, mohla bych to zaběhnout. Po zlepšení na 60 překážek se dá očekávat i zlepšení na 100 m překážek. Cítím, že by mohl přijít skvělý výsledek, ale ještě nevím, kdy to přesně bude. Nejlepší by to bylo na olympijské kvalifikaci.

Po triumfu na HMS se potkala s mnoha zajímavými lidmi, třeba s basketbalistou Michaelem Jordánem. Je nějaká další osobnost, kterou by chtěla potkat?

Nejradši s nějakým svobodný chlapem…

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě