Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Světový rekordman Bolt je v Ostravě

10.6.2008 | 17:47

Poprvé v historii je úřadující světový rekordman v běhu na 100 m v Ostravě – dnes brzo ráno totiž po čtyřiadvacetihodinovém letu na lince Kingston – New York – Praha – Ostrava přistál na letišti v Mošnově nejrychlejší muž planety Usain Bolt.

„Cesta byla náročná, ale cítím se dobře,“ řekl jednadvacetiletý Jamajčan, pro nějž organizátoři připravili na letišti překvapení – do hotelu se coby fanoušek rychlých vozů odvezl luxusním sportovním automobilem.

Ve čtvrtek se v Ostravě představí Usain Bolt podruhé – první start v roce 2006 proměnil ve vítězství v čase 20,28 s. „Vzpomínky? Zima, chlad. Snad to letos bude trochu jinak,“ přál si. Jeho letošní start na mítinku Zlatá tretra bude zcela výjimečný – jde totiž nejenom o první dvoustovku sezony v jeho podání, ale také o první start poté, co v New Yorku zaběhl světový rekord na 100 m.

„Život se mi tím příliš nezměnil, pouze je o mě asi větší zájem mezi novináři. Já mám pořád jasný cíl – olympijské hry v Pekingu,“ tvrdil. Přesto však přiznal, že se těší na novou pozici – při představování před startem totiž u svého jména poprvé uslyší: držitel světového rekordu. „Nepředpokládám, že to bude mít na můj výkon nějaký vliv, ale přece jen se těším na novou roli,“ dodal Usain Bolt. „Čas na dvoustovce si ale netroufám předpovědět. Nechme se překvapit.“

Více videí naleznete v sekci Videa nebo na YouTube

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě