Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Praha se chystá na rekordmany. I Isinbajevovou?

7.9.2008 | 13:16

Praha - Měla by to být velká zimní atletická událost.

Podle informací MF DNES se v pražské O2 Areně uskuteční 26. února příštího roku velký halový atletický mítink.

"V pracovních plánech je motto: Mítink světových rekordmanů," uvedl Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, jež chce klání pořádat.

Že se atletická akce uskuteční, naznačuje i toto: "V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele veškerého vybavení, které je potřeba, tedy dráhy, sektorů a tak dále," řekl Zdeněk Zikmund, mluvčí Sazky, jež vlastní arénu.

Sportovním manažerem mítinku bude Alfonz Juck, který umí přilákat největší hvězdy světové atletiky na tradiční Zlatou tretru. Letos do Ostravy přijel třeba i čerstvý trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman, sprinter Usain Bolt. Asvětový rekord tam zaběhl kubánský překážkář Dayron Robles.

Kdo by se však mohl ukázat v únoru v Praze? "Česká sportovní se soustředí na akce světové kvality. Budou tam nejlepší atleti světa, kteří budou v té době závodit a podávat nejlepší výkony," říká Tejkal. "O jménech je předčasné mluvit, ale diváci se mají na co těšit."

Mítink se bude konat krátce před halovým evropským šampionátem, který příští rok hostí Turín. Atleti by tedy měli mít důvod přijet.

Organizátoři navíc udržují dobré vztahy s Jelenou Isinbajevovou, tyčkařskou královnou, jež na olympiádě získala další zlato i rekord.

Problémem by neměla být ani montáž dráhy, kvůli níž česká atletika nemohla kandidovat na pořádání nadcházejícího halového evropského mistrovství.

Evropská atletická asociace EAA totiž protestovala, že ze všech míst nebude dobře vidět na každou disciplínu.

"Ukázalo se, že by se to týkalo asi dvou disciplín a velice omezeného počtu míst. Právě proto jsme rádi, že - jak věříme - mítink proběhne. Bude to nejlepší důkaz, který otevírá cestu ke kandidatuře na evropský nebo světový šampionát," míní Zdeněk Zikmund.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě