Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Praha se těší na rekord

17.9.2008 | 12:14

Pořadatelé únorového atletického mítinku v Praze mají značnou naději, že jejich přání, aby Dayron Robles zaběhl v O2 Areně světový rekord na 60 metrů překážek, bude vyslyšeno.

Kubánský olympijský vítěz a majitel historicky nejlepšího času na stodesítce se totiž v rozhovoru pro agenturu Reuters nechal slyšet, že halové maximum je jeho prvořadou metou v příští sezoně. Hlavní cíl je halový světový rekord, prohlásil jednadvacetiletý rodák z Guantánama, který se v současnosti zdržuje doma na Kubě, kam dorazil už v neděli.

Pražští organizátoři jej v pondělí na dálku představili jako jednu z hlavních hvězd chystaného mítinku a slibují si od něj, že napodobí svůj červnový výkon z Ostravy, kdy ještě naprosto nečekaně vytvořil světový rekord na 110 metrů časem 12,87. Na Zlaté tretře si tehdy vylepšil osobní rekord o pět setin a o jednu pokořil čas Číňana Liou Sianga. V hale by potřeboval z osobního rekordu ubrat tři setiny, aby alespoň vyrovnal čtrnáct let staré maximum 7,30 slavného Colina Jacksona.

Robles využije návrat domů k zotavení z drobných zranění, která jej přinutila vynechat víkendové Světové atletické finále ve Stuttgartu. Banální potíže s kotníkem a palcem na noze si přivodil na mítinku kopnutím do překážky.

Mezinárodní halové závody se budou v O2 Aréně konat ve čtvrtek 26. února.

Zástupci Českého atletického svazu díky nim chtějí oživit projekt pořádání kontinentálního halového šampionátu, na který neúspěššně pomýšleli pro roky 2007 a 2009. Ředitelem závodu bude světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný, manažerem pak Alfons Juck, který shání atlety pro ostravskou Zlatou tretru.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě