Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Mítink světových rekordmanů bude 26. února 2009

22.9.2008 | 16:03

V pondělí 15. září představili organizátoři z TK Plus Prostějov a akciové společnosti Česká sportovní podobu velkého atletického mítinku. Uskuteční se 26. února 2009 v pražské O2 Areně.

„Pracovní název je Mítink světových rekordmanů. I proto jsem rád, že na mou nabídku spolupracovat kývli mí přátelé – atletičtí světoví rekordmani. Ředitelem podniku bude Jan Železný a ambasadorem Sergej Bubka,“ napovídá dramaturgii velké atletické podívané majitel pořádajících agentur Miroslav Černošek.

Svoji premiéru v roli ředitele mítinku si v Praze odbude Jan Železný, který tvrdí: „Velká atletika v Praze chyběla. Jsem rád, že mohu pomoci k tomu, aby se tu objevila.“

Rozpočet mítinku by se měl pohybovat kolem miliónu dolarů. Sportovní manažerem mítinku bude stejně jako u Zlaté tretry Alfonz Juck. Ten při prezentaci akce představil první dvě jména. Olympijské vítěze ned krátkými překážkami – Kubánec Robles a Američanka Harperová, která osobně přicestovala do Prahy na setkání s novináři. Juck dále napověděl: „Jednáme rovněž s Bekelem, Jelimovou, Dibabaovou, Defarovou, Isinbajevovou a Vlašičovou. Jejich start potvrdíme později.“ Ničím nepodložené spekulace o startu Usaina Bolta definitivně padly. Jamajčan halovou sezonu vždy vynechával a na tom nic nehodlá měnit. „Potvrdil mi to nyní ve Stuttgartu i jeho manažer. Ale pokoušíme se ho dostat na Zlatou tretru, stejně tak Asafu Powella,“ slíbil Juck.

Oznámení velké atletické halové premiéry v Česku se vedle Jana Železného a Sergeje Bubky účastnili i desetibojaři Roman Šebrle a Robert Změlík.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě