Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Zlatá liga chystá dvanáct mítinků

12.11.2008 | 12:51

Až na dvojnásobek se může rozšířit počet mítinků atletického seriálu Zlatá liga. S dvanácti, místo stávajících šesti podniků, počítá návrh, který tento měsíc projedná rada Mezinárodní atletické federace IAAF.

Pro příští sezónu se model seriálu nezmění, nejbližší možné datum modifikace je rok 2010. "Ale myslím, že reálnější je až 2011. Chtějí jít spíše cestou strategického investora typu Abramoviče než jednotlivých sponzorů. Navíc potřebují získat kontrolu nad reklamními balíky mítinků, což také nebude snadné, navíc to celé komplikuje současná světová finanční krize," vysvětluje manažer Zlaté tretry Alfons Juck.

Z tuctu mítinků by osm mělo být v Evropě, zbylé čtyři si zřejmě rozdělí Čína, USA, Japonsko a některá z arabských zemí. O evropskou osmičku by se měli poprat stávající hostitelé Zlaté ligy Berlín, Oslo, Řím, Paříž, Curych a Brusel a o akce současné kategorie Super Grand prix Stockholm, Londýn, Monaco a Lausanne. "Dalších dvanáct mítinků by spadalo do tzv. Vyzývací ligy, kam by chtěla patřit Zlatá tretra," vysvětluje Juck.

Nejasné zatím je, jak by se rozděloval jackpot. "Podle mě není dobrý nápad, aby bylo deset stejných disciplín na všech mítincích, spíše si myslím, že se budou sbírat body jako třeba v lyžařském Světovém poháru a na konci se rozdělí prize money," domnívá se Juck.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě