Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Robles je první hvězdou

25.1.2010 | 21:11

Kubánec Dayron Robles je první známou hvězdou 49. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra, která se v Ostravě uskuteční 27. května jako součást nového seriálu IAAF World Challenge. Účast světového rekordmana v běhu na 110 metrů překážek dnes oznámili organizátoři mítinku na setkání s novináři v Praze. Pořadatelé stále jednají s největší hvězdou světové atletiky - sprinterem Usainem Boltem.

Robles by se měl v Ostravě, kde loni fantastický čas 12,87 sekundy, střetnout s českou jedničkou Petrem Svobodou.

"Miluji ostravský stadion, protože mi dráha sedí," uvedl Robles v tiskové zprávě. "Jsem konečně zdravotně v pořádku. Připravuji se na halovou sezonu, v které chci získat titul halového mistra světa, protože ho ve sbírce ještě nemám," nastínil Robles své plány.

Manažer Zlaté tretry Alfons Juck jedná se zástupci Bolta a podle jeho slov jsou rozhovory na dobré cestě. "Jsou tam, kde mají být. On ani kouč ještě nezveřejnili, na kterých mítincích Diamantové ligy bude startovat. Teprve pak se uvidí, jaké budou jeho další starty," řekl Juck a potvrdil, že cena za trojnásobného olympijského vítěze, mistra světa a světového rekordmana bude vyšší než letos.

Češi jsou podle Miroslava Černoška z České sportovní, která Zlatou tretru marketinkově zajišťuje, připraveni splnit i náročná přání.

"Jednání jsou momentálně náročnější, ale naštěstí máme dobré kontakty, protože jsme ho chtěli už v roce 2004. Ostrava je v jeho srdci zapsaná a rád se tam vrací," konstatoval Juck. Nechtěl zatím spekulovat o tom, na jaké trati Bolt případně poběží. "Jsme otevřeni všem jeho nápadům a necháme se překvapit," doplnil Juck. Jasno o Boltově startu v Ostravě by mělo být během ledna a února.

Vedle překážkáře Svobody je z českých reprezentantů potvrzen i start oštěpaře Petra Frydrycha. "Letos jsem tam zlomil svoji smůlu a hodil první osmdesátku. Ne že bych čekal, že teď hodím devadesátku, ale bude to jeden ze stěžejních bodů příštího roku," řekl svěřenec trojnásobného olympijského vítěze Jana Železného.

Foto: graf.cz

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě