Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Lolo Jonesová si přijela pro nejhezčí trofej

24.5.2010 | 17:00

Zlatá tretra Ostrava 2010 má opět nabité startovní pole. O jedné z nejlépe obsazených disciplín se na tiskové konferenci rozpovídali novináři s dvojnásobnou halovou mistryní světa na 60 metrů překážek Američankou Lolo Jonesovou.

Veliká motivace na skvělý čas a především vítězství je pro ni samotná trofej – křišťálová tretru. "Jsou mítinky, kde nedostanete nic. Tady vám dají nejhezčí trofej na světě. Vyhrála jsem ji zde už dvakrát, ale jednu jsem darovala do muzea v Louisianě."

Zároveň přiznává, že mezi Diamantovou ligou a Zlatou tretrou nevidí rozdíl. "Je zde stejně skvělé obsazení, podobné Diamantové lize. Pro mě je to mítink, který je srovnatelný a věřím, že by do ní měla patřit, proto sem i jezdím."

Časový rozdíl by americké atletce neměl činit potíže, ve středu startovala v Koreji, poté strávila pár dnů v Británii. "Na časový posun jsem zvyklá, to by mohla být moje výhoda oproti soupeřkám."

Tretru si pamatuje především kvůli tomu, že když tu byla poprvé, připsala si na konto první velký triumf na mezinárodním mítinku. "Dráha v Ostravě je rychlá, pokud se mi podaří spojit dobrý start, techniku a můj vynikající závěr, pak to bude rychlý čas. Pátý až osmý závod v sezóně u mě bývá nejlepší. Ve čtvrtek budu startovat po páté a jsem ráda, že to bude zde v Ostravě."

Do České republiky přiletěla Lolo Jonesová už v neděli jako první zahraniční účastnice a byla velmi překvapená, když cestou z letiště viděla běhat lidi s vlajkami, poté jí bylo vysvětleno, že čeští hokejisté vyhráli mistrovství světa. "Osobně jsem nezažila, že by lidé někdy takovýmto způsobem slavili sport, ale jelikož pocházím z Louisiany, která vyhrála národní ligu v americkém fotbale, umím si to představit. Takže když jsem viděla lidi běhat po ulicích, bylo to úžasné."

Na otázku jakou dráhu si přeje s úsměvem odpověděla: "První."

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě