Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Bolt a Powell už jsou v Ostravě

25.5.2010 | 00:26

Foto: graf.cz

Největší sprinterské hvězdy mítinku Zlatá tretra Ostrava 2010 – trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman Usain Bolt a bývalý držitel historického maxima v běhu na 100 m Asafa Powell - už jsou v dějišti mítinku. Byť jamajské atlety přivítalo v pondělí pozdě večer na letišti v Ostravě-Mošnově deštivé počasí , nešetřili optimistickou náladou.

"Tohle je asi typické ostravské počasí, že?" vzpomněl si Asafa Powell, který před pěti lety vytvořil na Městském stadionu "světový rekord v dešti" časem 9,85 s. Letos se pokusí zlepšit rekord mítinku. "Moc rád bych předvedl divákům svůj nejlepší letošní výkon," přiznal. V sezoně zatím nejrychleji běžel v Dauhá 9,75 s. "Chtěl bych potvrdit přezdívku Afaster," prozradil svou novou přezdívku, o které dokonce byla složena píseň.

foto: graf.cz

Usain Bolt po dlouhém letu na lince Šanghaj – Soul – Praha – Ostrava v mimořádně dobrém rozmaru. "Let byl vynikající, krásně jsem se prospal," pochvaloval si před početným hloučkem českých novinářů. "Na tento rozruch jsem docela zvyklý, ale možná byste si mohli jít lehnout, ne?" žertoval krátce před jedenáctou hodinou večerní.

Na svůj první start v běhu na 300 m se těší, v tréninku mu prý dokonce trenér naměřil čas 31,0 s. Světový rekord Michaela Johnsona má přitom hodnotu 30,85 s…

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě