Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Powell dostal deštník a chce světový rekord na 100 yardů

25.5.2010 | 18:36

Jako držitel "světového rekordu v dešti" dostal Asafa Powell od ředitele mítinku Zlatá tretra Ostrava 2010 netradiční dárek - deštník. Počasí však bývalý světový rekordman v běhu na 100 m před ostravským mítinkem nesleduje. "Netrápím se tím, jaké tu bude počasí, budu se snažit podat co nejlepší výkon a překonat svůj dosavadní rekord mítinku."

Diváci si rychlou stovku v podobě výjimečného jamajského běžce mohou vychutnat hned dvakrát. Nejprve se poběží rozběhy, a poté v osm hodin večer finále. Powell nechce ponechat nic náhodě, a tak s největší pravděpodobností půjde oba běhy naplno, stejně jako v katarském Doha, kde zaběhl výborný čas už v rozběhu (9,75 s). "Zda poběžím oba běhy naplno, bude rozhodnutí trenéra, nikdy ale nevíte, co se může změnit - počasí, vítr. Je třeba využít každou příležitost."

Šance na překonání světového rekordu na 100 a 200 m v tomto roce nepovažuje za nereálné. "Myslím si, že mohou být překonány oba rekordy." Větší šance však dává sprinterům na 200 m. "Když Usain Bolt běžel minulý rok světový rekord na 200 m, neměl na startu takovou konkurenci. Nyní je skvěle připraven i Tyson Gay, který by se na něj mohl dotahovat."

A jaký je Powellův cíl v tomto roce? "Získat všechny diamanty... (smích)"

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě