Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Železný se těší na oštěpaře i kladivářky

25.5.2010 | 19:00

Trojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem a ředitel mítinku Zlatá tretra Ostrava 2010 Jan Železný už se těší na jednotlivé disciplíny ostravské Zlaté tretry 2010. Kromě ředitelské funkce jej vytěží i úvazek trenéra, jehož svěřenci Vítězslav Veselý a Petr Frydrych se představí v podprogramu coby oštěpaři z předních příček světových tabulek.

Lídrem letošních oštěpařských tabulek je Vítězslav Veselý, v závodě Diamantové ligy v Šanghaji skončil druhý Petr Frydrych. "Jako trenér jsem velice spokojený a věřím, že jednou budou světové oštěpaře porážet," podotkl Železný.

A jak se jeho svěřenci těší na čtvrteční mítink? "Na Tretru se těšíme už celý rok. Vždycky jsme se sem chodili dívat na Honzu, jak tady hází," říká držitel letošního nejlepšího výkonu Vítězslav Veselý.

Ačkoliv je Petr Frydrych se svým dosavadním výkonem spokojený, i tak by se rád znovu zlepšil. "Trenér říkal, že tam byly ještě rezervy, takže mu budu věřit. Bylo by určitě dobré přidat ještě nějaký ten metr, a proč ne zrovna tady."

Technické disciplíny však lákají fanoušky už ve středu, kdy jsou na tréninkové ploše Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích na programu závody kladivářů. "Největší hvězdy mítinku už jsou zde. Důležité bude počasí. Jako organizátoři si hodně slibujeme od držitelky nejlepšího výkonu všech dob Polky Anity Wlodarczykové," přiznal Jan Železný.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě