Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Robles: Chci zaběhnout nejlepší čas roku

26.5.2010 | 22:44

Foto: graf.cz

Olympijský vítěz na 110 m překážek Dayron Robles bude na Zlaté tretře v Ostravě závodit již po čtvrté. V roce 2008 zde zaběhl světový rekord a před čtvrtečním startem se cítí skvěle. "Jsem šťastný, že tu můžu být, cítím se tu pohodlně. Minulý rok jsem zde zaběhl nejlepší čas roku, nyní bych to rád zopakoval."

Jelikož tento rok není žádný šampionát, považuje Dayron Robles všechny starty za stejně důležité. "Každý mítink je v něčem důležitý. V Ostravě se cítím jako doma, takže mám pocit, že bych tu měl vždy podat ten nejlepší výkon. Časový rozdíl mi nedělá potíže, profesionální atleti musí zvládat časté přelety."

Robles zároveň objasnil, proč nestartoval na mítinku Diamatové ligy v Šanghaji. "Na první start Diamantové ligy jsem nedostal pozvánku. Mrzí mě to, jelikož bych chtěl vyhrát diamant. Kubánská federace dostala telefonické vyjádření organizátorů, ve kterém zaznělo, že by ocenili, kdybych nepřijel."

A jak se na závod těší jeho český soupeř Petr Svoboda? "Běžet v Ostravě je pro mě srdeční záležitost, je to nejlepší mítink v Čechách. A jestli má Robles takovou formu, jsem rád, že budu moct startovat v jeho běhu."

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě