Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Dětské závody

27.5.2010 | 01:19

Čokoládová tretra

První oficiální akcí pro veřejnost v rámci předprogramu čtvrteční Zlaté tretry byla Čokoládová tretra – závody dětí i rodičů s dětmi na vítkovickém Městském stadionu.

Úterní odpolední akce byla završena exkluzivní autogramiádou světových sprinterů – Jamajčanů Asafy Powella, bývalého světového rekordmana na 100 metrů a Nesty Cartera, olympijského vítěze v štafetě 4x100m, spolu s naší bývalou skvělou běžkyní na 400 metrů, Taťánou Netoličkovou.

Hurá na Zlatou tretru

I přes nepřízeň počasí bylo středeční dopoledne věnované sportovnímu klání škol z Ostravy a širokého okolí.

Akce Hurá na tretru se každoročně koná den před hlavním závodem Zlaté tretry a motivuje žáky základních škol k sportování a soutěžení v atletických disciplínách. Letos se mimo ostravských škol zúčastnily i tři školy z Polska, dále z Prahy, Opavy, Valašského Meziříčí a Trojanovic.

První 4 vítězné týmy si mimo jiných cen odnesli poukázky na nákup sportovního zboží v hodnotě 20, 15, 10 a 5 tisíc korun. Patronem akce je už tradičně ředitel Zlaté tretry a ikona české atletiky Jan Železný, který akci ráno zahájil.

Hurá na tretru bylo zakončeno velkou autogramiádou světových šampionů – Shelly Ann Fraser, kralující mistryně světa a olympijské vítězky na 100 m z Jamajky, olympijské vítězky na 400 m Christine Ohuruogu z Velké Británie a Kerrona Clementa, mistra světa na 400 m z Trinidadu a Tobaga.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě