Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Bolt pobeží stovku!

9.5.2011 | 20:14

Foto: graf.cz

OSTRAVA 9. mája: Tajnička je rozlúštená. Najpopulárnejší atlét na svete jamajský šprintér Usain Bolt pobeží na jubilejnej 50. Zlatej tretre Ostrava najkratší šprint na 100 m. Bude to jeho druhy ostravsky štart na 100 m po roku 2009.

Okrem toho bežal dvakrát 200 m (2006 a 2008) a raz 300 m (2010). Zároveň to bude po Ríme 26.5. na Diamantovej lige druhý štart v sezóne na Mestskom štadióne v Ostrave.

Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury TK Plus Prostějov k tomu povedal: "Start Usaina Bolta je událostí sám o sobě, trať, pro kterou se rozhodne není zásadní, klíčové je, že se i letos rozhodl mezi celou řadou mítinků, které ho lákaly, pro Ostravu. Jeho volbu stometrové trati vítám, je to královský sprint a hlavně pro Bolta šance na reparát za jeho skvělý ostravský výkon 9,77, jehož zapsání do rekordních statistik pokazila nedovolená podpora větru. Takto zatím drží rekord mítinku z loňského roku Asafa Powel časem 9,83, diváci se mohou těšit na to, jak ho bude Bolt atakovat." Rekord mítingu teda bude ohrozený.

"Rozhodol som sa, že v Ostrave v tomto roku pobežím stovku. Pred dvomi rokmi som u vas zabehol s vetrom 9.77. Verim, že tento rok bude vietor aj počasie v poriadku. Po vašom štarte ma čaká 200 m v Oslo," odkázal Bolt.

Organizátori mu odmerajú medzičas na 100 yardov, vlani dosiahol Asafa Powell v takomto medzičase najlepší čas histórie 9.07.

Bolt je na 100 m svetový rekordér, olympijský víťaz a majster sveta. Priemer jeho desiatich najlepších časov je 9.761. V Ostrave bude štartovať po piatykrát. Z európskych mítingov iba Lausanne a Londyn sa mozu pochvalit piatimi štartami Usaina Bolta a zaujimavostou je, že na oboch bude v tomto roku s najvacsou pravdepodobnostou chybat.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě