Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Bolt a golf? 'Kdybych trénoval, věřil bych si i na Woodse.'

29.5.2011 | 19:03

Foto: graf.cz

"Cítím se trochu nesvůj," usmíval se před golfovým odpalem Usain Bolt. Potom se zahleděl do dálky, kam jeho míček poletí. Naslinil si ukazováček, aby vyzkoušel vítr a naposledy se pousmál na své přátele, kteří stáli opodál za ním. Pak už se jen ozvala rána. Míček letěl vzduchem, ale jen těsně nad trávou. Tak zahájil nejrychlejší muž planety Usain Bolt golfový turnaj osobností ve Slavkově u Brna. Společnost na hřišti mu dělala i bývalá tenisová světová jednička Ivan Lendl, hokejista Jaromír Jágr a tenista Tomáš Berdych.

Jamajský sprinter však se svým odpalem nebyl spokojený, a tak na řadu přišly ještě další dva. První sice promáchl, ale ten další trefil přesně. "O tom jsem mluvil. Teď se mi to podařilo," chválil se. Setkání s legendami českého sportu čtyřiadvacetiletého atleta obzvlášť potěšilo. "Je to pro mě čest a zároveň mě to motivuje. Taky se chci stát takovou legendou," prohlásil při pohledu na hvězdné trio Jágr, Lendl a Železný.

A jak se mu líbilo, být alespoň chvíli golfistou? "Moc mě to bavilo. Až se vrátím domů na Jamajku, půjdu si zase vyzkoušet pár odpalů," prozradil.

Do Čech přiletěl Bolt z Londýna, kde včera večer fandil na finále fotbalové Ligy mistrů Manchesteru United. Účastí na golfovém turnaji zahájil tenisový challenger mužů v Prostějově. "Tenis je sport, který si asi nikdy nezahraju. Dostat míček přes síť není vůbec jednoduché. Kdybych ale trénoval golf více, věřil bych si i na Tigera Woodse," vtipkoval.

Za dva dny se ale představí v disciplíně, ve které doopravdy nemá přemožitele. V úterý večer totiž poběží na Zlaté tretře Ostrava 100 metrů. "Už se na ten závod moc těším a hlavně jsem zvědavý, co nám Bolt na stovce předvede," přiznal tenista Lendl.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě