Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Rosolová: Teším sa na súboj s idolom

30.5.2011 | 18:35

Foto: graf.cz

Na 400 m ženy čaká zaplnený 22-tisícový ostravský štadión skvelý súboj skúsenej olympijskej víťazky a majsterky sveta Sanyi Richardsovej (USA) s aktuálnou halovou majsterkou Európy talentovanou Denisou Rosolovou (ČR).

SANYA RICHARDSOVÁ (USA)

Dvadsaťšesťročná rodáčka z Jamajky mala problémy so zraneniami, v tejto sezóne plánuje veľký návrat.

O ZLATEJ TRETRE: "V uplynulých rokoch som v Ostrave neštartovala, pretiže bolo veľmi komplikované zladiť jej termín s pretekmi Zlatej ligy. Termín Zlatej Tretry sa posunul a v ére mítingov Diamantovej ligy sa dajú termíny lepšie zladiť. Veľmi sa teším na súboj s domácou hviezdou Denisou Rosolovou, verím, že to budú skvelé preteky."

O UTORŇAJŠÍCH PRETEKOCH: "Nemyslím si, že nedávne preteky v Ríme by nejako ovplyvnili môj zajtrajší výkon. Niekedy mám náročnejšie tréningy ako tá kombinácia 200 m a 400 m, ktorú som tam absolvovala. V Ostrave by som sa chcela dostať niekde k času okolo 50 s a postupne sa stále zrýchľovať. V 2006 som zabehla 48,7 s. Chcela by som toto svoje maximum ešte zlepšiť."

O DENISE ROSOLOVEJ: "Nie som prekvapená, že sa dostala k štvrťke cez viaceré disciplíny. Vidím, že je to mladá talentovaná atlétka, teším sa, že som sem prišla práve v čase, keď je na tejto trati domácou hviezdou. Teším sa, že sa stretneme aj na majstrovstvách sveta."

O LEGENDÁCH, KTORÉ PRÍDU NA ZLATÚ TRETRU: "Do Ostravy príde Marita Kochová? Sledovala som videá aj s ňou aj s Jarmilou Kratochvílovou. Maritu som osobne stretla pred dvoma rokmi na gala v Monaku. Je to pre mňa veľká česť súťažiť pred ich zrakmi. Dúfam, že ich nesklamem."

O MANŽELOVI AARONOVI ROSSOVI: "Je profesionálny hráč amerického futbalu. Na 400 m ho určite porazím, možno keby sme spolu súťažili na 100 m by to bolo vyrovnané. Trénuje so mnou v Texase, zabehol 400 m a povedal, že má predo mnou obrovský rešpekt, zabehnúť takú trať pod 50 sekúnd."

DENISA ROSOLOVÁ (ČR)

Pre 24-ročnú rodáčku z Karvinej to bude prvá štvorstovka letnej sezóny. V silnej konkurencii na čele s Američankou Richardsovou, bude obhajova´t svoje minuloročné víťazstvo. Štvrťku beží iba druhú sezónu. Tento rok sa v Paríži stala halovou majsterkou Európy. Zaujímavosťou je, že sa narodila v rovnaký deň a rok ako najväčšia hviezda súčasnej atletiky Jamajčan Usain Bolt (21. augusta/srpna 1986).

O ZLATEJ TRETRE: "Na preteky sa veľmi teším, bude to ťažšie ako minulý rok, súperky ma už poznajú. Spolieham sa ale na domáce prostredie, diváci ma budú tlačiť, minulý rok mi to v záverečných 100 metroch veľmi pomohlo. Mojej rodine a známym som zabezpečila asi 30 lístkov, ale ak by som oznámila, že mám tú možnosť, tak by to bol určite dvojnásobok."

PRETEKY DOMA: "Strašne sa na to teším, atmosféra je neskutočná. Je to pre mňa jedna z najkrajších súťaží v celej kariére."

O SANYI RICHARDSOVEJ: "Som rada, že môžem súťažiť s tak skvelou štvrťkárkou, s tak slávnou bežkyňou."

O JELEŇOM STEAKU: "Uvažujem, že si dám rovnakú večeru pred pretekmi ako minulý roK. Po jeleňom steaku som zvíťazila. Tak Uvidíme."

O LEGENDÁCH: "Generácia Marity Kochovej a Jarmily Kratochvílovej sú pre mňa legendami. Ale mojim novodobým idolom je práve Sanya Richards."

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě