Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

FRYDRYCH A PITKÄMÄKI: Prijímame hodenú rukavicu z Estónska

30.5.2011 | 18:49

Foto: graf.cz

Po štyroch rokoch, od rozlúčky rekordéra Jana Železného v roku 2006, sa oštep vracia do hlavného programu mítingu Zlatá Tretra. "Verím, že sa tu zrodí najlepší výkon roku. Máme hodenú rukavicu od Lotyša Vasilevskisa, ktorý v nedeľu v estónskom Tartu hodil 88,22 m. Verím, že tu v Ostrave budeme mať skvelý zážitok," vyjadril sa najlepší oštepár histórie a zároveň riaditeľ mítingu Zlatá Tretra Jan Železný.

"Samozrejme, že som rád, že držím svetový rekord, ale viem, že raz padne. Myslím si, že Tero je z tých vyvolených, ktorý môže hodiť strašne dlhý hod. Aj Petr sa k tej méte raz môže priblížiť," povedal o hviezdach ostravskej oštepárskej súťaže Jan Železný.

TERO PITKÄMÄKI (FÍN)

Fínsky majster sveta, 28-ročný Tero Pitkämäki je najjagavejšou hviezdou oštepárskej súťaže.

O PRETEKOCH: "Bude to zaujímavý súboj, dúfam, že počasie bude dobré a že uvidíme pár výborných hodov. Petr je v tohtoročných tabuľkách o centimeter za mnou, takže to bude veľmi náročné."

O POČASÍ: "Počul som, že by malo byť cez 20 stupňov. Bolo by to perfektné, ešte s bočným vetrom do chrbta."

O NAJLEPŠOM VÝKONE ROKA: "Je možné, aby by sme ho pokorili. Ak budú dobré podmienky, dobrá súťaž . Vasilevskis ma vždy prekvapí, je typom pretekára, ktorý vie v súťaži hodiť 88, ale aj 76 metrov."

O REKORDE: "Vieme, že musíme veľa zlepšiť, čo sa týka techniky, aby sme sa priblížili k rekordom Jana Železného."

PETR FRYDRYCH (ČR)

Minuloročný víťaz súťaže oštepárov, 23-ročný Petr Frydrych, si vlani na Zlatej tretre výkonom 88,23 m výrazne zlepšil osobný rekord.

O PRETEKOCH: "Minulý rok som si tu zlepšil osobný rekord, bude tu výborná konkurencia, plný štadión - tohto mítingu sa neviem dočkať už od zimy. Budeme v hlavnom programe, takže sa veľmi, veľmi teším."

O POČASÍ: "Som veľmi rád, že má byť teplo, lebo som sa obával, že studenšie počasie by bolo výhodou práve pre Tera, ktorý pochádza z Fínska."

O NAJLEPŠOM VÝKONE ROKA: "Vďaka výkonu Vasilevskisa bude súboj v Ostrave zaujímavý nielen medzi troma najlepšími oštepármi, ale bude to aj súboj na diaľku s výkonom z Estónska."

O POROVNÁVANÍ SO ŽELEZNÝM: "Porovnávanie beriem pozitívne, ak by som mal náhodou v budúcnosti sklony k namyslenosti, vždy sa môžem pozrieť na môjho trénera - pri ňom sa budem vždy cítiť malý."

O REKORDE: "Dúfam, že máme potenciál v sebe, tak ako Jan hovorí. Ja na to mám najlepšieho možného učiteľa." (Frydrycha trénuje práve Jan Železný – pozn. red.)

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě