Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Ostrava zahájila přestavbu atletického stadionu za 18 milionů EUR

21.12.2011 | 16:00

Ostrava bere atletiku vážně. Do roku 2013 investuje do nového atletického stadionu přes 10 milionů EUR a dalších 8 milionů EUR pak bude stát dokončení modernizace atletického stánku, které proběhne do dubna 2014. Do přestavby se promítají dlouholeté zkušenosti ostravských s každodeními potřebami atletů, stejně jako s pořádáním velkých mezinárodních akcí. Nezapomíná se však ani na špičkový fotbal, který je v Ostravě také doma.

"Renovace Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích začne hned po skončení 51. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra v květnu 2012. V první etapě by měl být rekonstruován celý areál a postavena nová východní tribuna. V této etapě renovace se práce dotknou také všech sportovních ploch. Ty dostanou nové moderní povrchy. Opraveno bude i veškeré zázemí. a například i elektrické rozvody. Po kompletní opravě, jež bude dokončena v dubnu 2014, dostane zcela nový háv i okolní prostranství, administrativní budovy a vstupní prostory”, řekl náměstek primátora Ostravy Martin Štěpánek, člen přípravného výboru kandidatury Ostravy na pořádání Mistrovství Evropy v atleticemužů a žen pro rok 2014. "V tomto období budou nahrazeny i tribuny na krátkých strnách. Kapacita stadionu pak bude 15.000 diváků”, dodal.

Symbolem návaznosti na dlouhou tradici atetiky v Ostravě zůstane původní hlavní tribuna z roku 1938, na níž veškerá nova výstavba citlivě navazuje.

Na financování se bude podílet rovněž Evropská investiční banka a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Některé práce už se na stadionu provádějí, hlavní část renovace začne v příštím roce. V průběhu rekonstrukce bude vítkovický stadion v provozu, včetně konání atletických soutěží, mítinku Zlatá tretra Ostrava a fotbalových zápasů. "Vedení města pevně věří, že velká a úspěšná investice do atletické budoucnosti Ostravy, bude korunována slavnostím otevřením/zahájením provozu "nového” stadionu u příležitosti velké evropské atletické akce/slavnosti. O naše skvělé město se chceme podělit s celou Evropou”, dodal Martin Štěpánek, náměstek primátora a člen přípravného výboru kandidatury Ostravy na pořádání Mistrovství Evropy v atleticemužů a žen pro rok 2014.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě