Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Bolt už přiletěl do Ostravy

21.5.2012 | 19:43

Foto: Jan Pokorný

V letištní hale se podíval na podlahu a nahlas pronesl: Hezká fotka. Na podlaze v příletové hale ostravského letiště se skvěl oficiální plakát mítinku Zlatá tretra Ostrava 2012, jehož dominantou je fotografie největší postavy současné světové atletiky Usaina Bolta.

Trojnásobný olympijský vítěz přiletěl do dějiště největšího atletického mítinku v České republice už v pondělí podvečer. "Mám to tady rád, pro mě je cesta do Ostravy skoro jako cesta domů," řekl famózní jamajský sprinter.

V Ostravě jej v pátek čeká první evropský start letošní sezony. Zprávy z tréninků zatím mluví o výborné formě jamajského "blesku". "Cítím se dobře. Bude to můj první start v Evropě v olympijské sezoně a je pro mě hodně důležitý. Rád bych tady zaběhl co nejlepší čas. Určitě bych si chtěl zlepšit dosavadní nejlepší výkon," řekl. Jedinou stovku letošní sezony absolvoval Usain Bolt dosud v Kingstonu, kde vyhrál za 9,82 s.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě