Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Sprinterská esa Campbellová-Brownová a Spearmon už běhají v Ostravě

22.5.2012 | 14:53

Foto: Jan Pokorný

Sprinterské hvězdy Veronica Campbellová-Brownová a Wallace Spearmon se poprvé sešly v Ostravě. Vicemistra světa z Helsinek na 200 metrů čeká v pátek na vítkovickém stadionu premiéra. Jeho kolegyně si rychlou dráhu ozkoušela už v předchozích letech, loni se tu jamajská atletka blýskla na stovce v osobním rekordu i nejlepším čase mítinku. "Jestli je můj osud v Ostravě překonávat rekordy, tak proč by nemohl padnout i tentokrát," říká Campbellová-Brownová. Podívejte se, o čem ještě se rozpovídali s českými novináři.

VERONICA CAMPBELLOVÁ-BROWNOVÁ

O návratu do Ostravy:

Jsem velmi šťastná, že jsem opět v Ostravě. Loni se mi tu podařilo vylepšit osobní rekord a překonat nejlepší čas mítinku.

… trati 200 metrů:

Nejsem si jistá, jak rychle můžu běžet, ale doufám, že ze sebe vydám to nejlepší. Jestli je můj osud v Ostravě překonávat rekordy, tak proč by nemohl padnout i tentokrát. Budu běžet co nejrychleji a uvidíme, co se stane.

… šanci doplnit na olympijských hrách Londýně dvě zlaté medaile z Pekingu a získat tak medailový hatrick?

Je to velká výzva, mám za sebou dvě olympijské zlaté, ale to teď neřeším. Zatím přemýšlím hlavně kvalifikaci na 100 a 200 metrů, která mě čeká po Ostravě, a pak se budu soustředit především na techniku.

… vzpomínkách na loňský ostravský mítink?

Vzpomínám na skvělou atmosféru, výborných diváků a propojení diváků. Ostrava je pro mě po loňském výkonu, kdy jsem tu vylepšila osobní rekord i nejlepší čas mítinku speciální. Pokud se mi zadaří, bude to dobré znamení pro olympijskou kvalifikaci.

… životě nejlepší sprinterky světa?

Můj život se točí kolem atletiky, tvrdě trénuji, snažím se využít svého talentu a hlavně mám pořád hlad po úspěších.

… 30. narozeninách, které oslavila před týdnem?

Byla jsem zrovna na mítinku Diamantové ligy v Šanghaji. Trochu jsem ponakupovala a dostala jsem dárky od manažerů a růže od manžela. Byl to pěkný den a moc jsem si ho užila.

WALLACE SPEARMON:

O Zlaté tretře?

V Ostravě jsem poprvé a moc si to tu užívám. Už jsem byl ozkoušet dráhu a je velmi rychlá. Zákruta je široká na rozdíl od těch amerických a to mi vyhovuje. Chtěl bych atakovat čas pod dvacet sekund. Snad mi bude přát počasí. Když to tu vidím, omlouvám se, že jsem nepřijel dřív. Už jsem si u organizátorů zamluvil šestou dráhu, jsem vysoký a tak právě ona pro mě bude nejvýhodnější.

… zisku bronzové medaile na olympiádě v Pekingu a následné diskvalifikaci?

Tentokrát bych se chtěl z olympiády v Londýně vrátit s medailí, bude to pro mě satisfakce za Peking. Tenkrát jsem se velice těšil z medaile, pamatuji si, jak jsem se radoval, ale pak přišla diskvalifikace.

… americké kvalifikaci na olympijské hry v Londýně?

Mně se systém líbí, bylo by těžké vymyslet výhodnější. Máme tolik talentovaných sprinterů. Je to podobné jako olympijské finále, také rozhoduje jeden den.

… 150 metrové rovné trati, kterou si nedávno vyzkoušel v Manchesteru?

Cíl vypadal strašně daleko, diváci ale byli úžasní a hnali mě do cíle.

… českém soupeři Pavlu Maslákovi?

Přeju mu hodně štěstí.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě