Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Sprinteři Merritt a Pistorius nechají show na Jamajčanech

24.5.2012 | 19:40

Foto: Česká sportovní / Vlastimil Vacek

Olympijský vítěz LaShawn Merrit a paralympijský vítěz Oscar Pistorius by se už za nedlouho mohli střetnout na olympijských hrách v Londýně. Nejprve se však výborní čtvrtkaři změří síly na Zlaté tretře v Ostravě. Podívejte se, o čem se s nimi rozpovídali novináři.

LaShawn Merritt

O formě?

Pořád se cítím dobře, stejně jako před olympiádou v Pekingu v roce 2008. Jsem poprvé v Ostravě a jsem zvědavý, jak to dopadne. Ještě nemůžu moc mluvit o blížící se olympiádě v Londýně, protože nejdřív musím splnit americkou olympijskou kvalifikaci.

… cestování z Ameriky?

Jsem na to zvyklý, účastním se mítinků od 18 let. Jsem připravený nastoupit na dráhu a podat co nejlepší výkon.

… Oscaru Pistoriovi?

Velmi si ho vážím a respektuji ho. Svou tvrdou prací dokázal, že mu místo mezi atlety patří. Zítra se sejdeme jako soupeři a těším se na to.

Oscar Pistorius

O jamajské show?

Nechám show na Jamajčanech a budu se soustředit na svůj běh. Těším se, že si užiju karibskou radost v Ostravě v podání sprinterů. Já jsem na to moc stydlivý.

… formě?

Jsem tu po druhé a jsem za to moc vděčný. Cítím se velmi dobře. Věřím, že se budu co nejdéle držet za LaShawnem. Určitě bude velmi rychlý. Tohle je můj první letošní závod na 400 metrů v Evropě. Ještě potřebuji potvrdit olympijský limit. Poslední měsíc a půl jsem tvrdě trénovala a mělo by se to projevit.

… loňské Zlaté tretře?

Loni jsem tu byl velmi nervózní, přepálil jsem začátek, takže letos budu muset začít opatrněji. Čas pod 46 sekund by mě uspokojil.

… své protéze?

Od roku 1996 používám stejný model. Nechtěl bych si pomoct k zlepšení nějakými vylepšeními, chci vítězit jen těžkou dřinou. Pro mě diskuze o mém právu soupeřit s ostatními atlety skončila, když mi bylo oficiálně povoleno s nimi startovat. Mám mnoho příznivců a jsem rád, že jsem podstoupil všechny testy kolem mé protézy. Umlčel jsem tím všechny, co si mysleli, že bych mohl mít oproti ostatním atletům výhodu.

… svém sportovním vzoru?

Z atletů to jsou Frankie Fredericks a Colin Jackson, velmi rád se s nimi setkávám, byli výteční, ale nikdy je to nezměnilo, toho si na nich cením. A pak také Valentino Rossi.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě