Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Sprinterka Richardsová-Rossová si přivezla životní formu

24.5.2012 | 19:45

Foto: Česká sportovní / Vlastimil Vacek

Nejlepší americká čtvrtkařka Sanya Richardsová-Rossová a sprinterka Denisa Rosolová se po roce opět utkají v Ostravě. Zatím ve společných soubojích na vítkovickém stadionu vede česká atletka 1:0. Jak to dopadne zítra? Podívejte se na odpovědi mistryně světa z Berlína Richardsové-Rossové a halové mistryně Evropy z Paříže Rosolové.

Sanya Richardsová-Rossová

O Zlaté tretře?

Jsem vzrušená a těším se na závod, naposledy jsem si to tu užila. Nyní jsem v lepší formě, pokud se mi podaří správně rozběhnout závod. Bude to dobrý běh. Vracím se po roce 2010 a 2011 po zraněních, jsem soustředěná. Můj manžel mě velmi motivuje a pomáhá mi. Takže jsem velmi šťastná. Cítím se zdravá a opravdu rychlá.

… svém manželovi (známý americký fotbalista)?

Je pro mě obrovskou podporu. Věřím, že na olympiádě v Londýně získám své první zlato, k tomu mi může pomoct i přítomnost manžela, který dostal na tři dny dovolenku od svého klubu, což je výjimečné. Skvěle se s manželem ve sportu doplňujeme.

… blížící se olympiádě v Londýně?

Nezáleží mi tolik na času v Londýně, jako na zisku zlata. Na to se připravuji. Můj osobák z roku 2006 je sice už straší, ale není tak důležitý. A navíc jsem přesvědčená, že jsem v lepší formě než před šesti lety.

Denisa Rosolová

O Zlaté tretře?

Bude to hodně těžké. Vrátila se stará Sanya, která je po zdravotních problémech ve výborné formě. Budu se snažit jí co nejvíce přiblížit.

… blížící se olympiádě?

Mým cílem je splnit limit a zaběhnout pořádný čas na olympiádě. Letos nebudu tolik soutěžit, svou formu chci prodat hlavně na olympiádě.

… čtyřstovce překážek?

Už teď se bojím, budu asi hodně unavená po Tretře, i tak si to chci v neděli na Slovensku vyzkoušet. Bude to dobrá příležitost. A co na to říká Zuzka Hejnová? Nevím, zatím jsme se o tom nebavily. Ale kdyby mi to vyšlo, mohlo by jí to i pomoct, protože by udělal všechno proto, abych jí neporazila. Kdyby to šlo výborně, mohla bych zkusit na olympiádě čtyřstovku překážek. A i kdyby mi to nevyšlo, je to výborný trénink na konec čtyřstovky.

… Diamantové lize?

Samozřejmě bych ráda viděla atletiku v Americe častěji. Ale soupeříme s dalšími velkými sporty jako basketbal, americký fotbal atd. Miluju atletiku, ale respektuji jak to je. Diamantová liga je velmi dobrý projekt, lepší než pouze výběr disciplín, který byl na Zlaté lize. Je skvělé, že existují i tak kvalitní soutěže jako je Zlatá tretra.

… očekávání na olympijských hrách?

Nepřipouštět si tlak, to je rozhodující, ne soupeřky, ale vaše vlastní očekávání.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě