Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Zlatá tretra láká Walcotta. Dočká se Veselý odvety za olympiádu?

12.9.2012 | 13:46

Foto: graf.cz

Oštěpař Vítězslav Veselý možná dostane v příští sezoně šanci na odvetu za olympijské finále v Londýně, v němž skončil bez medaile. Organizátoři ostravské Zlaté tretry mají zájem o start překvapivého olympijského vítěze Keshorna Walcotta z Trinidadu a Tobaga.

"Určitě se budeme snažit ho pozvat," tvrdí Alfonz Juck, manažer Zlaté tretry. "Je dost mladý. Pokud bude k dispozici 27. června, kdy se Zlatá tretra příští rok koná, vynaložíme úsilí, abychom ho pozvali. Jeho nová manažerka Treshell Herndonová už na Tretře pár atletů měla."

Devatenáctiletý Walcott letos nejdřív vyhrál juniorské mistrovství světa v Barceloně a potom se v Londýně stal i senzačním olympijským vítězem, nejmladším v historii.

Doma na Trinidadu a Tobago ho na letišti o půlnoci vítaly tisíce fanoušků. Nyní se Keshorn Walcott domluvil s manažerskou agenturou a chystá se vydělávat na mítincích v Evropě.

"Bude o něho zájem, speciálně na místech, kde má oštěp tradici. Jde o olympijského vítěze," míní Juck. "Určitě ho budou chtít v Oslu. Pokud tam dorazí, bude to dobré znamení i pro další evropské mítinky."

Olympijský titul mu spadl z nebe, Keshorn Walcott však nechce být šampionem jednoho životního závodu. Manažeři karibského oštěpaře se dohodli s americkou společností Triangle Sports Management Incorporated, která teď bude olympijského vítěze zastupovat.

"Keshorn je příkladem obzvlášť talentovaného sportovce," řekla Treshell Herndonová, prezidentka Triangle Sports Management. "Je mladý, touží po vítězství a očekáváme od něj velké věci."

Walcott zatím rozvíjel svou kariéru téměř výhradně v Karibiku nebo v Americe. Do Evropy vyrazil jenom kvůli mládežnickým světovým šampionátům a startu na olympijských hrách v Londýně. Těžiště atletického trhu je však právě v Evropě.

Zdroj: iSport.cz

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě