Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Bolt se omluvil

23.6.2013 | 10:05

Foto: graf.cz

Čtvrteční atletický mítink Zlatá tretra přišel o největší hvězdu: do Ostravy nedorazí jamajský sprinter Usain Bolt. Světový rekordman a šestinásobný olympijský vítěz se organizátorům omluvil s tím, že chce zůstat trénovat doma na Jamajce.

"Moc se omlouvám všem svým skvělým fanouškům v Ostravě a celé České republice, ale na letošní Zlaté tretře nemohu startovat. Musím zůstat na Jamajce se svým trenérem, abych získal další týdny na speciální přípravu. Ale již teď mohu slíbit, že udělám všechno proto, aby jsme se potkali při 53. Zlaté tretře Ostrava 17. června 2014, kde se představím v individuální disciplíně. Děkuji všem příznivcům za tradiční skvělou podporu," napsal organizátorům a fanouškům z Kingstonu Usain Bolt.

Organizátoři 'Tretry' chápou rozhodnutí Usaina, který je a bude Ostravě věrný, jak sám slíbil. Chápeme také jeho požadavek na potřebný trénink a to, že si musí dávat pozor na svůj zdravotní stav. Máme radost, že jsme se už teď dohodli na jeho startu v roce 2014, v kterém bude mít volnější program vzhledem k tomu, že se nebude konat žádný šampionát.

52. Zlatá tretra Ostrava ve středu 26.6. a ve čtvrtek 27.6. nabídne 13 aktuálních lídrů světových tabulek (aktuální vylepšením je na 1500 m žen vedoucí světových tabulek Abeba Aregawiová ze Švédska) a více jak 30 olympijských medailistů.

Ve většině disciplín jsou reálné útoky na rekordy mítinku a nejlepší světové výkony roku. Keňan Kipruto se tu pokusí o juniorský světový rekord na 3000 m překážek, naděje jsou vkládané do souboje Isinbajevová - Silvová v tyči. Kirani James bude atakovat nejstarší rekord Tretry na 400 m. Ve formě jsou i české špičky.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě