Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Olympijského vítěze a milovníka umění Hartinga nadchla trofej Zlaté tretry

25.6.2013 | 14:16

Foto: graf.cz

Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa v hodu diskem Robert Harting si potěškal sošku Zlaté tretry a prohlásil: "To jsem nevěděl, že mě čeká tak pěkná trofej, o to víc teď chci vyhrát. Podívejte se, co ještě řekl na tiskové konferenci.

O Janu Železném, jeho světovém rekordu a třech olympijských zlatých?
Je to neuvěřitelný rekord a něco výjimečného, málo atletů končí s takovou bilancí jako on. Snažím se k tomu alespoň přiblížit, ale s třemi olympijskými medailemi se loučit určitě nebudu.

... startovní listnině Zlaté tretry Ostrava?
Má být dvanáct stupňů, takže bude v takovém počasí především rozhodovat hlava. Navíc tu bude Polák Malachowski, který vede tabulky.

... 35 závodech, ve kterých nebyl poražen (tuto sérii držel až do minulého týdne)?
Nakonec mi pomohlo, že jsem byl poražen. Předtím jsem se na to soustředil, až teď jsem se začal více věnovat koordinaci i síle a to je pro mě lepší. Navíc je to jen statistický údaj.

... vzpomínkách na Českou republiku, kde si před rokem v Turnově hodil osobní rekord 70,66m?
Byly to velmi dobré závody, rád na to vzpomínám, ale těším se i na ostravský mítink, zatím jsem toho moc neviděl, ale už teď se mi tu líbí.

... obhajobě titulu pro nejlepšího sportovce Něměcka?
Tento rok je ideální pro atletiku, nekoná se fotbalové mistrovství světa, takže mám šanci opět vyhrát, pokud se mi podaří uspět na světovém šampionátu v Moskvě.

... vyhlášení státního svátku pro čtvrtkaře Kiraniho Jamese, mohlo by něco takového nastat i v Německu?
Nepotřebuji takové oslavy, navíc se nedá srovnávat zisk zlaté olympijské medaile pro Grenadu a Německo, kde je víc sportovních odvětví.

... trofeji Zlaté tretry?
Je dobře, že se spojuje umění a sport, jak jsem ji tady uviděl, stoupla pro mě hodnota mítinku. Ještě jsem tu nebyl, a tak jsem nevěděl, že mě čeká tak pěkná trofej. O to víc teď chci vyhrát.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě