Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Pearsonová: Plánovala jsem v Ostravě útok na světový rekord, pak přišlo zranění

26.6.2013 | 15:19

Foto: graf.cz

Olympijská šampionka v běhu na 100m překážek Sally Pearsonová si naplánovala pro Ostravu atak světového rekordu. Poté přišlo zranění a zdravotní pauza, přesto se Pearsonová dokázala připravit na nadcházející Zlatou tretru a říká: "Bude to sice můj první závod v sezoně. Ale cítím, že jsem ve formě." Co ještě řekla novinářům na tiksové konferenci?

O prvním závodu sezony?
Chystala jse se sem už dlouho a jsem ráda, že tentokrát mi to vyšlo. Ostrava měla být prvním vrcholem sezony, dokonce jsem tu chtěla atakovat světový rekord, jenže potom jsem se zranila. Bude to tedy můj první závod v sezoně.

... letošních zdravotních problémech?
Poprvé jsem se zranila během únorového tréninku, natrhla jsem si při sprintu zadní stehenní sval. Byla jsem velmi zklamaná, ale bylo to poměrně brzy, takže jsem věřila, že mi zbyde čas na přípravu na mistrovství světa i evropské mítinky. Myslela jsem, že se stihnu vyléčit do závodu v Manchesteru, ale znovu jsem ucítila stehenní sval, naštěstí to zranění nebylo příliš vážné. V roce 2009, kdy jsem byla také zraněná, to byla úplně jiná situace, tentokrát jsem věřila, že se ještě stihnupřipravit na světový šampionát v Moskvě.

... trojnásobném olympijském vítězi v hodu oštěpem a řediteli mítinku Janu Železném?
Jsem ráda, že se setkávám s takovou legendou. Poprvé jsme se viděli na světovém šampionátě v Berlíně v roce 2009, tehdy se mnou šla moje kamarádka oštěpařka Kimberley Mickleová a když Jana uviděla, zůstala u vytržení. Pamatuji si, jak jsme za ním hnaly, abychom se s ním mohly vyfotit.

... Zlaté tretře?
Jsem nadšená, že tu jsem. Cítím formu a věřím si na čas okolo 12,5 s, určitě bych mohla atakovat rekord mítinku. Přijela jsem, protože Dayron Robles tu běžel světový rekord a místní dráha je velmi rychlá. Ještě jsem ji sice neozkoušela, ale hodně jsem o celém mítinku slyšela.

... svém olympijském zlatu z Londýna?
Byla jsem tolik sebejistá a věřila jsem, že mohu být nejlepší překážkářkou světa. V tomhle byl pro mě Londýn naprosto odlišný oproti předchozí olympiádě v Pekingu.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě