Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Fenomenální Bekele si chce letos vyzkoušet maraton

26.6.2013 | 15:50

Foto: graf.cz

Při jeho posledním startu na Zlaté třetře Ostrava zaběhl světový rekord na 10 000m. Tentokrát fenomenální Kenenisa Bekele poběží poloviční trať. I o tom se na tiskové konferenci rozpovídal trojnásobný olympijský vítěz. A co ještě pověděl novinářům?

O roce 2004, kdy na Zlaté tretře Ostrava omylem startoval se jménem jeho bratra?
Byla to legrace. Ani jsem si toho nevšiml, až po závodě jsem si uvědomil, že mám na triku bratrovo jméno. Asi mi to také pomohlo k tak rychlému běhu.

... svém bratrovi Tariku Bekelemu?
Tento rok se zranil a nevypadá to s ním pro tuto sezonu dobře. Máme však výjimečné bratrské pouto a trénujeme spolu každý den.

... svém cíli pro Zlatou tretru Ostrava?
Chtěl bych běžet pod 13 minut, bude to ale hodně záležet na vodičích a počasí. Jsem ale v dobré kondici. Můj další cíl pro tuto sezonu je kvalifikovat se na světový šampionát do Moskvy.

... ideálním počasí pro ostravský závod?
Teplota okolo 16 stupňů mi bude naprosto vyhovovat. Vypadá to na ideální počasí.

... deseti letech ve světové běžecké špičce?
Je to velmi náročné, zůstat tak dlouho v dobré kondici.

... své budoucnosti?
Plánuji si letos na podzim po mistrovství světa v Moskvě zaběhnout půlmaraton i maraton. Nejprve chci zkusit poloviční trať a uvidíme, jak se budu cítit. Nebude to totiž jednoduchý přechod z 10 000 metrů. Musím se na to připravit fyzicky i psychicky.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě