Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Ostrava přivítala Jelenu Isinbajevovou

26.6.2013 | 16:00

Foto: graf.cz

Nejlepší tyčkařka všech dob dorazila do Ostravy. Dvojnásobná olympijská vítězka (2004, 2008), dvojnásobná světová šampionka a současná držitelka světového rekordu. Ruská tyčkařka získala za svou kariéru mnoho cen, ale nová trofej Zlaté tretry jí ve sbírce chybí…

…líbí se Vám nová trofej?
Je překrásná! Myslím si, že teď budu mít ještě větší motivaci vyhrát.

…jak se cítíte před závodem?
Cítím se dobře, jsem šťastná, že tu zase můžu být. Mám chuť vyhrát, jsem dobře připravená a zranění ze Šanghaje už téměř odeznělo. Přišla jsem hlavně kvůli Janu Železnému. Máme spolu přátelské vztahy z předchozích závodů.

…cíl pro tuto sezónu?
Pokaždé když závodím, chci vyhrát. Hlavními cíli pro tuto sezónu jsou světový šampionát v Moskvě a zlepšení mého osobního rekordu. A potom bych si chtěla dát rok pauzu. Co bude potom? To ještě nevím. Chci si prostě odpočinout, už nejsem nejmladší.

…cítíte nějaký tlak kvůli šampionátu, který je letos v Moskvě?
Ne, tlak necítím žádný. Těším se na to. Budu tam závodit po patnácti letech a cítím se tam jakoby chráněná, v bezpečí a budu tam mít velkou podporu fanoušků.

…jaké máte plány po letošní sezóně?
Ještě nevím. Stále na to myslím, jednou to vidím všechno černě, jednou zase bíle. Chci mít rok pauzu, vdát se, mít dítě. A pak se možná zase vrátím a budu závodit. Myslím na Rio, bylo by hezké získat další olympijskou medaili. Ale vše se bude odvíjet od mého výsledku z mistrovství světa.

…Váš trenér řekl, že jste na tréninku skočila 511cm, bývá to tak často?
Ano. To je normální (smích). Ale musím trenérovi říct, aby takové věci neříkal nahlas. Moje letní příprava byla dobrá. Potom jsem se v Šanghaji zranila, také jsem byla týden nemocná. Neměla jsem proto možnost ukázat, že jsme v dobré formě. Zítra uvidíme, jak vysoko dokážu skákat. Protože můžu skočit opravdu vysoko.

…jak vnímáte ostatní tyčkařky, které se Vám přibližují?
Na jednu stranu mě to těší, že se ostatní zlepšují. 5 metrů není tak vysoko, je to jen začátek. Na druhou stranu mě to nutí pokračovat a trénovat ještě více. Být nejlepší není jednoduché, ale nikdy se nevzdám.

...rekord mítinku Stacy Dragilové, 483 cm z roku 2004?
Samozřejmě se pokusím rekord vylepšit. To je můj první cíl a potom uvidíme, kam až ho budu moct posunout.

…o dalších závodech?
Po Ostravě pojedu na ruský šampionát. Ten bude v červenci. A potom se budu připravovat na mistrovství světa. Myslím si ale, že muži mají letos více příležitostí skákat na velkých mítincích.

…paralelní závod mužů a žen v Ostravě?
Skvělý nápad! To mě bude motivovat tím víc, protože pokud muži budou skákat okolo 570 cm, naše výška se proti tomu bude zdát daleko nižší.

…o kubánské tyčkařce Yarisley Silvové, která se neustále zlepšuje?
Já ji nesleduji. Vůbec ne. Je dobře, že se zlepšila na 490 cm, to je dobré, ale nic mimořádného. Takhle vysoko jsem skákala už před několik lety.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě