Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Lavillenie skáče na zahradě a sedá na motorky

30.6.2013 | 22:47

Foto: graf.cz

Hostem tradiční mediální snídaně byl tyčkař Renaud Lavillenie. Rozpovídal se o tyčkařském doskočišti, které má na své zahradě i světovém rekordu. Co ještě řekl olympijský vítěz z Londýna?

O průběhu sezony?
Sezona je velmi dobře rozběhnutá. Příští týden budu mít nabitý program, jelikož mě čeká start na Diamantové lize v Lausanne i Paříži. Do světového šampionátu v Moskvě mě čeká ještě pět startů.

... šestimetrové hranici, kterou se pokoušel zdolat na mítinku Zlaté tretry Ostrava 2013?
Cítil jsem se lépe než vloni, tehdy jsem se o šest metrů také pokoušel. Tentokrát mi chybělo jen trochu energie. Bylo zajímavé sledovat i ženskou tyčku, která probíhala současně s naší soutěží, bral jsem to jako takové dobré rozptýlení. Byl jsem zvědavý především na Jelenu, zajímalo mě, jak bude při svém prvním závodě skákat a jak bude vypadat její souboj s Kubánkou Silvaovou.

... Bubkových šestimetrových skocích a současné tyččce?
V soutěžích, ani v technologii žádně změny nejsou, pouze se zpřísnila pravidla. Máme méně času na pokusy a držák latě na stojanech je o dva centimetry užší. V tom je to jiné.

... svých začátcích?
Už od mala jsem skákal o tyči, tatínek byl totiž tyčkař. Vyzkoušel jsem si však i jiné disciplíny. Do budoucna bych si chtěl na konci sezony zkusit i desetiboj, jestli to bude už tento rok ale ještě nevím. Věřil bych si na výsledek okolo 7 tisíc bodů. A nejvíc bych se těšil na překážky, naopak bych měl nejspíš problémy s diskem a koulí.

... tyčkařském rozběhu, který má na své zahradě?
Zaujala mě ta myšlenka, a tak jsem minulý rok oslovil výrobce a nechal si ho postavit na zahradě. Teď tam s bratrem a kamarády skáčeme.

... světovém rekordu?
Potřebuji na něj ještě trochu zesílit a také chytit skvělé podmínky, musí být teplo a foukat správný vítr. A taky na něj budu potřebovat tvrdší tyč.

... svých koníčcích?
Mám rád adrenalin. Takže když si chci odpočinout od atletiky, sednu si na motorku.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě